Coronary – Demo (2018)

0
1295

Tampereen yöstä kuuluu kummia! Vuonna 2017 perustettu Coronary paiskoo 1980-lukulaista heavy metallia todella vakuuttavasti ja täytyy tunnustaa, että harvoin jos koskaan täysin tyhjyydestä tuleva nimi onnistuu pudottamaan penkiltä. Coronarylla osuvat kuitenkin palaset niin vakuuttavasti kohdalleen, että kuuntelin raitoja kerta toisensa jälkeen haltioissani.

Koska vaikutteet ovat 1980-luvulla, tämä tuo väistämättä mielleyhtymiä tiettyjä bändejä kohtaan ja tämä on ainoastaan kehu. Korvat löytävät heti yhtäläisyyksiä Acceptiin ja Judas Priestiin. Demon avaava ”Firewings” tuo vahvasti mieleen Judas Priestin ”Rapid Firen” vuodelta 1980, tosin vokalisti Olli ”The True Herman” Kärki vetää matalammalta kuin Rob Halford ja raaemmalla laulusoundilla. Biisi itsessään on ripeä ja tilaa on jätetty hienosti kitaroille, joiden lead on hienoa kuultavaa. Jo tästä raidasta alkaen on selvää, etteivät nämä herrat ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä vaan kokemusta on ja se kuuluu jokaisella osa-alueella. Sovituksiin on kiinnitetty huomiota ja ripeän kappaleen loppuosa menee rytmiryhmä Vuorion Pate (rummut) ja Aaltosen Jarkko (basso) työskentelyä ihastellessa.

”Bullet Trainiin” on kierroksia laskettu ja mielleyhtymät Mark Tornillon aikaiseen Acceptiin nousevat pintaan. Tämä on biisi joka jää soimaan päähän loistavan kertosäkeen ja komean kitaratulen yhteistyön ansiosta. Aku Kytölä ja Jukka Holm heittävät tässä sellaiset kitarailottelut, että karvat nousevat pystyyn. Kertakuuntelu sai aikaan reaktion ”Mitä mä just kuulin?”, toinen kierros sai jalan tamppaamaan lattiaa ja kolmannella teki mieli laulaa kertsiä mukana. Näin toimii biisi joka on rakennettu ainesosiltaan koukuttavaksi ja mielenkiintoiseksi.

Viimeiseksi säästetty ”Mestengo” on temmoltaan maltillisempi ja vokalisti Kärjelle on jätetty komeasti tilaa tulkita sanomaa. Kertosäkeessä kuultavat taustaköörin ”rage!” huudot nostavat jälleen mieleen Acceptin mullikuoron, jota niin monessa saksalaisbändin klassikossa kuultiin. Tämä on demon haastavin kappale, eikä se avaudu kertakuulemalta, mutta lisäpyöräytykset nostavat biisin tehoja.

Tämä on oiva näyte bändiltä, joka on selvästi valmis suurempaan. Biisinkirjoitus- eikä soittotaidosta homma jää ainakaan kiinni, niin tuhdisti yhtye toimii yhteen. Herääkin enää kysymys: mikä levy-yhtiö kiinnittää Coronaryn talliinsa? Tällaista 1980-luvun klassikoille kumartavaa heavy metallia ei liikaa Suomesta ole viime aikoina tullut ja kiinnostuneita kuulijoita varmasti löytyy. Kontaktia bändiin saa laittamalla mailia Pate Vuoriolle osoitteeseen: bat.vuorio(at)gmail.com.

4/5

Tomi Nousiainen-Gunnar

1.Firewings
2.Bullet Train
3.Mestengo

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here