Lahtelainen deathcore-yhtye Beyond the Night on saanut uuden EP:nsä nauhoitukset valmiiksi ja EP tullaan julkaisemaan striimaus alustoille myöhemmin keväällä. Ep:n ensimmäinen single “Demon Prince” julkaistiin perjantaina 11.2.2022. Metalliluola tavoitti yhtyeen haastattelun merkeissä:

Hei! Mitä kuuluu?

Ville: Hyvää kuuluu. Tietenkin korona aikana joutunut hieman arjessa perheellisenä soveltamaan mutta kaikesta selvitty mallikkaasti.

Kerro itsestäsi?

Ville: Aiemmin soittanut Kill the Romance -yhtyeessä ja nykyään enemmän ja vähemmän aktiivisessa Circle of Contempt -yhtyeessä. Beyond The Night oikeastaan syntyi mun mielenkiinnosta tehdä isoa ja massiivisen kuulosta metallia. Tykkään paljon elokuvamusiikista ja ja niiden sävellystyöstä, sekä tunnelmasta joka niiden avulla elokuvalle luodaan. Siksi tykkään yhdistellä paljon eri instrumentteja ja soittimia metallimusiikkiin.

Omin sanoin, minkälainen yhtye Beyond the Night on?

Ville: Historiaa tällä bändillä ei ole kuin kahden vuoden takaa ja vielä hetki sitten bändi oli vain mun ja Jannen prokkis ennen kuin pyydettiin Ninoa ja Tommia mukaan. Itseasiassa aivan alun perin projektin piti olla Ninon ja mun yhteinen mutta kiireiden vuoksi Nino ei kauheasti ollut messissä niin tein lopulta itse mitä musiikillisesti halusin. Jannen mukaan tulo tuli kyseeseen kun en silloin vielä itse osannut laulaa/huutaa, niin tarvitsin luonnollisesti kaverin tähän hommaan ja Janne löytyi läheltä samasta kaupungista.

Mikä on se teidän juttunne? Miksi nimenomaan juuri teitä kannattaa kuunnella?

Ville: Olen sitä mieltä että nykyään harva bändi enää erottuu edukseen uudella tai omintakeisella saundillaan. Ehkä voisin sanoa että meidän saundi on hyvin hiottu ja biisit yhdistelee monia eri instrumentteja. Itse pidän biiseissä siitä että tuotanto on priimaa ja kappaletta miellyttävä kuunnella. Mikäli siis pitää isosta meiningistä aggressiivisuudesta ja yllätyksellisyydestä sekä kiillotetusta saundista niin tykkäät varmasti.

Mistä kappaleenne ammentavat inspiraatiota ja minkälaisissa teemoissa pyöritään?

Ville: Olen itse kirjoittanut tähän mennessä kaikki lyriikat, yhtä tulevan EP:n biisiä lukuunottamatta minkä Janne on tehnyt. Itse kirjoitan lähes aina fiktioon perustuvia “tarinoita”. Myös yliluonnolliset ilmiöt, elokuvat ja taruolennot ovat kiinnostavia aiheita. Kirjoittamisen täytyy olla hauskaa ja mielenkiintoista, ei pidä mennä liian vakavaksi vaikka paikoin musiikki siltä saattaa kuulostaa.

Ensimmäinen sinkkunne oli The Prophecy, jossa vierailevana tähtenä Assemble the Chariotsin Onni Holmström. Mistä lähti idea tähän ja kuinka saitte Onnin mukaan?

Ville: Mä halusin biiseihin sellasta matalaa deathcorelle tyypillistä murinaa ja onnin saundihan on siihen täydellinen. Diggailen Assemble the Chariotsin musasta mielettömän paljon muutenkin. Kysyin miestä mukaan ja innoissaan ilmoitti olevansa mukana. Koska tiesin että jatkossa haluaisin samanlaista saundia biiseihin, oli itse opeteltava huutamaan. Jannen kanssa nykyään kimpassa tehdään laulut ja se on erittäin toimiva yhdistelmä, Jannella kuitenkin omanlainen raaka ja vahva saundinsa.

Tuorein julkaisunne on Demon Prince -niminen sinkku. Mitä voitte kertoa kappaleesta?

Ville: Kappale sinänsä syntyi ihan itsestään. Introssa kuultava jousi liidi oli musta todella magee ja sen jälkeen biisi oikeastaan tuli itsestään valmiiksi. Toki siitä oli muutamia demoversioita missä oli vähän eri juttuja mutta pääpiirteissään rakenne oli valmiina hyvin nopeasti. Tän biisin kohdalla myös konsultoin luomisprosessissa meidän vakkarimiksaajaa Rami Nykästä, kuka antoi omat vinkkinsä biisin rakenteeseen. Biisin lyriikat kertoo erään fiktiivisen hahmon tarinan johon inspiraatio on haettu pelimaailmasta. En sen enempää lähde lyriikoita avaamaan, jokainen voi mielestäni tehdä omat päätelmänsä siitä mitä on sanoitusten taustalla. Biisin nimi on mun mielestä todella siisti.

Mitä singlen jälkeen suunnitelmissa?

Ville: Hyvä kysymys. En ole oikeastaan suunnitellut bändin tulevaisuutta juurikaan sen pidemmälle. Tällä hetkellä ideana on pitää projekti hauskana puuhasteluna ja itsensä toteuttamisena, mutta en ole mitään poissulkenutkaan. Mikäli mahdollisuuksia johonkin isompaan tulevaisuudessa ilmenee niin tottakai mietitään hommaa uudelleen.

Mistä yhtyeenne löytää ja kuinka tukea teitä?

Janne: Helpoin tapa tukea meitä on kuunnella meidän biisejä ja pitää itsensä ajantasalla maidän tekemisistä seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa Facebookista ja Instagramista

Terkkuja lukijoille?

Ville: Jaksamisia kaikille ja toivotaan että koronasysteemit hellittää piakkoin niin päästään vihdoin keikoille taas heilumaan.

Beyond the Night
Vokaalit ja kitarat: Ville
Bassot: Tommi
Vokaalit: Janne
Kitarat: Nino

Facebook
Instagram
YouTube
Apple Music
Deezer

Julkaisut:
Demon Prince (single, 2022)
The Prophecy (single, 2021)

Haastattelu: Teppo Luoma
Kuva: Teppo Ristola Photography

+ artikkelit

Amatööriradiojournalisti, kahvin ja melodeathin suurkuluttaja.