Veristi – Vapaaksi EP (2017)

Muutamia vuosia sitten uudelleen aktivoitunut vaasalaisyhtye Veristi tarjoilee tuoreimmalla EP:llään fantasian tunnelmaa huolimatta sisäisiin mietteisiin keskittyvistä lyriikoistaan.

Veristin ”Vapaaksi” -EP ei asetu helposti mihinkään lokeroon. Vahvojen, eeppistenkin melodioiden tukena on usein hellittämätön bassorymmun syke ja aggressiiviset kitarariffit. Hetkittäin kosketinmelodiat muistuttavat fantasiatarinoita ja tunnelmallisissa suvantokohdissa maistuu kansanmusiikillinen sivumaku.

Musiikillisesti kokonaisuudesta jää hieman hajanainen olotila. Mielenkiintoisia elementtejä on käytetty paljon, mutta mikään ei oikein jaksa nousta pinnalle kantavaksi voimaksi.

Vahvan ominaisleiman muuten “ihan kiva”-kategoriaan putoavalle soitannalle antaa Satu Huhtalan laulu, joka vaihtelee metsähiisimäisestä kärinästä pehmeän melodisen kautta opperamaiseen, kirkkaaseen kuulauteen. Huhtalan äänenkäyttö on mielenkiintoista ja laulussa on sanoituksia tukevaa kerronnallisuutta. Kuitenkin laulussa, kuten instrumenteissakin, pieni yksinkertaistaminen voisi toimia paremmin.

3- / 5

Raisa Krogerus

1. Aavistus
2. Näyttämöni
3. Kohtalonko Johdatusta
4. Manatar
5. Peto

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here