Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt. On siellä kekkerit kyllä nyt, ja nakuisat pyllyt…

Nummirock 2023 juhlittiin tänä vuonna vaihtelevissa säissä, mutta varsin lämpimissä tunnelmissa. Kesähelteen houkuttelemien naku-uiskentelijoiden ja nosmaalien viuhahtajien lisäksi festarimuodissa näkyi tänä vuonna runsain mitoin erotiikka-ständin pippeli-kruunuja ja tissikellukkeita, sekä ihastuttavan paljon rohkeaa cross-dressing-meininkiä.

Kyllä Nummi on ihmisen parasta aikaa.

Nummirock alkaa virallisesti juhannusta edeltävänä keskiviikkona, mutta varsinkin metsäleirinnän puolella leirit alkavat rakentua jo edeltävänä viikonloppuna. Varsinkin vanhat ja perinteikkäät leirit ilmaantuvat tutuille paikoilleen jo hyvissä ajoin. Yhtään isompien rakennelmien kanssa kannattaa olla paikalla viimeistään tiistaina, koska keskiviikon koittaessa voi olla vaikea saada paikkaa edes teltalle, ellet valmiiksi kuulu jo johonkin paikkansa lunastaneeseen leiriin.

Tänä vuonna metsäleirintään olivat ilmestyneet metsien halki kulkevat pelastustiet, jotka Nummirockin oma Pena oli näppärästi nimennyt perinteikkäiden leirien sijaintien mukaan leirien nimillä. Pelastustiet mahdollistavat pelastuskaluston pääsemisen lähemmäs mahdollista hätätilannetta, mutta tekevät myös metsäleirinnässä suunnistamisen helpommaksi.

Leirien ja telttojen tuttujen paikkojen suhteen uudet tiet aiheuttivat hieman hätää ja hämminkiä, koska ihan kaikki totutut paikat eivät olleetkaan enää saatavilla ja osa pienemmistä leireistä joutui siirtymään useita metrejä tutuilta sijoiltaan. Luonnollisesti perinteitä kunnioittava nummelainen menee tästä tunnetiloihin.

Myös rantaleirinnässä muutoksen tuulet puhalsivat järveltä. Alueelle erotettiin oma hevimajojen lähiö, ja paikkoja oli erotettu myös asuntoautoilla saapuville enemmän. Rantaleirintä vaikuttaa kuitenkin hieman sopeutuvaisemmalta muutosten suhteen, tai sitten mahdollinen itku ja hammasten kiristys ei kuulunut meidän leiriimme metsän puolelle.

Hevimajoja, eli siirtomökkejä on ollut saatavilla joitain vuosia vastauksena festarivieraiden mukavuudenhalun kasvuun. Hevimajat ehkä houkuttelevatkin paikalle niitä, joita ajatus neljän päivän telttailussa maaemo ties missä säässä (perinteisesti sekä hellettä että hyytävää sadetta) estää saapumasta Nummirockiin.

Ruokatarjonta ja bajamajojen tyhjennys toimi tänä vuonna mielestäni mukavasti. Myös leirien purkutohinan huippuun, eli sunnuntaipäivään oli ajoitettu näppärästi roska-auton kierroksia. Näin leirien siivouksen yhteydessä oli helppo vintata jätesäkit suoraan auton kyytiin. Myös roskiksia löytyi tänä vuonna paljon enemmän kuin aikaisemmin, ja metsäleirinnän laidalle on myös ilmestynyt ihan oikea kierrätyspiste roskien lajittelua varten. Jostain syystä kuitenkin aika monella leirillä näytti jääneen kaikki roskat niille sijoilleen lähtiessä.

Hygieniapuoli kiinnostaa varsinkin hellekesän sattuessa. Suihkujonot aamupäivisin ohjaavat kyllä nopeasti pesulle järveen ja uimasilleen. Jos alastomuus -varsinkin miesten alastomuus- on sinulle hankala paikka, niin kannattaa varautua katselemaan esimerkiksi taivasta, koska uimareissulla tulee näkemään sekä vapautuneita nännejä että peniksiä. Muista myös varoa järvisimpukoita, koska ne saattavat aiheuttaa ikävän haavan jalkapohjaan.

Nummirock on vähän niinkuin metalliväen Woodstock. Se 60-luvun alkuperäinen, ei tuorein hävitysjuhla. Rauhaa ja rakkautta, halauksia ja juhannusheiloja. Elämänkumppaneita ja elämän kestäviä ystävyyksiä. Retkiruokaa ja uusia lempparibändejä. Uusia ja vanhoja lemppari-ihmisiä. Auringon polttamia ja palelevia varpaita. Ensi kesänä  festarirepusta löytyvä homehtunut huppari.

Nähdään taas ensi kesänä, uudet ja vanhat ystävät.


Kuvat ja teksti: Raisa Krogerus/Krogography ©Metalliluola

+ artikkelit

Möröistä blues rockiin ja punkkiin seikkaileva nörtähtävä kameranainen. Jos en ole keikalla, niin olen todennäköisesti puuhaamassa hevosen kanssa, pelaamassa tai lukemassa Terry Pratchettia tai Jane Austenia muutama kissa sylissä.