Pig’s Blood – Pig’s Blood (2017)

Jostakin syystä alitajuntani luo sanoista ”Pig’s Blood” visualisoinnin, jossa kellarin keskellä istuu tuoliin sidottuna ja suukapuloituna mies pelkissä alushousuissaan, jonka iho on kirjavan punainen käynnissä olevasta pahoinpitelystä, kyynelehtivät silmät täynnä pelkoa ja kalsarit kosteat verestä, hiestä ja virtsasta. Huone on tuoliin kohdistettua valoa lukuun ottamatta täysin säkkipimeä ja valokeilan reunamilla tuolin ympärillä kiertää veriseen esiliinaan pukeutunut iso mies, kädessään tilanteen mukaan vaihtuva astalo joka jollakin itäblokin kielellä kovistelee onnetonta tuoliin sidottua herrasmiestä. Edellä kuvatun kuvan kun kääntää musiikiksi, voisi samannimisen yhtyeen debyyttijulkaisun olettaa sisältävän kunnon läiskintää.

Kyseessä on siis yhdysvaltalainen kuoloryhmä ”Pig’s Blood”, jonka kesäkuun lopulla Godz ov War Productionsin toimesta julkaistu self titled-debyyttipitkäsoitto on päätynyt Luolan käsiteltäväksi. Tämä nelihenkinen milwaukeelaislähtöinen pumppu on varsin tuore tapaus eikä diskografiasta löydy tätä ennen muuta merkintää kuin yksi 2015 julkaistu demo.

Ensitahdit vahvistavat kyseessä olevan kuoloa ja soundin puolesta palaillaan vanhan liiton aikoihin. Odotukset jonkunlaisesta läiskinnästä lunastetaan, sillä deathin ja grindin rajoilla operoiva levy tarjoaakin kaikkia kuolometallin aineksia. Kuitenkin, vaikka olen jo muutaman kerran levyn soittimessani pyöräyttänyt, huomaan joka kerta ajatusteni harhailevan johonkin aivan muuhun ja levyn anti jää ikään kuin taustahälyksi muille arkisille perversioilleni. Ongelmana lienee materiaalin hajanaisuus, tietty nykivyys ja riffit jotka ovat yhtä puhki kulutettuja kuin Reeperbahnin öisillä kaduilla työskentelevä hameväki. Taso nousee hieman levyn jälkipuoliskolla ”The Age of Endless Warilla”, mutta yleisesti taso putoaa valitettavasti alemman keskitasokuolon loputtomaan suohon.

Pig’s Blood todistaa debyytillään olevan täysiverinen kuolometalliorkesteri, mutta siihen se oikeastaan jääkin. Yhtyeellä ei ole tarjota mitään koukkua, eikä sen puuttuessa maistu tunkkainen soundimaailmakaan.

6/10

Tore Pedersen

Tracklist:

  1. Misanthrope Absolute
  2. Iron Justice
  3. Taste The Fucking Poison
  4. Torches of War and Retribution
  5. Rats (This World is a Sewer)
  6. Death March Insanity
  7. The Age of Endless War
  8. First Step in Making Things Right
  9. Deniers of the Root
  10. There Will Be No Law

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän