Tok Yathraa – Chapter: Toyol (2021)

Taika on edelleen tallessa

Viime vuonna metallimaailmaa debyytillään ”Chapter: Pocong” ihastuttanut singaporelainen yhden miehen bändi Tok Yathraa jatkaa kovaa julkaisutahtia ja iskee tiskiin lisää eksoottista metallimagiaa ”Chapter: Toyol” -levyn muodossa – jälleen kotimaisen Bestial Burstin julkaisemana jylhässä A5-kokoisessa digibookissa paketoituna. Onko albumi sitten parempi kuin debyytti?

Musiikillisesti ja soundillisesti “Chapter: Toyol” ei ole muuttunut edellisestä “Chapter: Pocong:ista”, eli vanhat vihaajat vihaavat ja rakastajat rakastavat edelleen tätä hitusen käppäistä rumpukoneilla rytmitettyä black ‘n’ roll -iloittelua kaakkos-aasialaisilla folk-tunnelmilla höystettynä. Käppäisyys koskee lähinnä tuotantopuolta, sillä DIY-henki on vahvasti läsnä. Mitä tulee taas yhtyeen soitto- ja kirjoitustaitoon, puhutaan jo kovan luokan sarjalaisista. Tyylitajua ja maukkaita melodioita bändi tarjoilee edelleen, kuten levyn tarttuvin sävellys “There Is No Way I’m Keeping This” osoittaa.

Kiekko on eräänlainen konseptilevy edeltäjänsä tavoin (debyytillä kyseessä oli pocong-kammotus), sillä kaikki biisit käsittelevät aasialaista myyttistä olentoa toyol, joka on käytännössä rahaa näpistelevä ja perkeleellinen vihertävä mukelo.

Kappalemateriaali ei yllä aivan samalle tasolle “Chapter: Pocong:in” kanssa, vaikka “Chapter: Toyol” on tiiviimpi paketti reilun 35 minuutin kestollaan. Tästä huolimatta albumin pyöräyttää useampaan kertaan mielellään, sillä yhtyeen ainutlaatuisuus viehättää.

Tok Yathraalla on asian ydin kunnossa, vielä jos hän saisi kasattua ympärilleen oikean bändin oikeiden rumpujen kanssa sekä inasen paremman tuotannon (tunnelmaa kadottamatta), voisi tästä tulla oikeasti todella vaarallinen bändi.

Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa Tok Yathraa tsekata, jollei sitä jo vuosi sitten tehnyt.

7+/10

Janne Lesonen

1. Toyol Is Coming To Town
2. My Little Child
3. Duit Hilang
4. There Is No Way I’m Keeping This
5. Hey Budak
6. Thursday Night
7. Amaya
8. Toyol Dancing

Linkit:
https://site.spinnup.com/tokyathraa
https://tokyathraa.bandcamp.com/music
https://www.facebook.com/pantuntokyathraa
https://www.instagram.com/tokyathraa/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here