Temple Of Tiermes / 5217 – Esoteric Ambience (2021)

Maailmanlopunjälkeistä rituaalimeininkiä

Bestial Burst niputtaa kaksi kotimaista dark ambientin synkissä universumeissa seikkailevia yhtyeitä yhteen ”Esoteric Ambience” -splittijulkaisulle. Molemmat aktit ovat allekirjoittaneelle tiukkaa “nevahööd”- osastoa, joten saatekirje avasi mysteeriä: Temple Of Tiermesin on perustanut Jarkko Toivonen (Unholy) 1990-luvun alussa ja 5217 on taas Niko “Behemoth” Thomassonin (Aske, Kurnugia, ex-Vornat jne.) projekti.

Temple Of Tiermesin avaus on hyppy ammottavaan rotkoon pää edellä ja suu auki. Industrial-vivahteinen kolkko äänikurimus on purkitettu vuosien 1994 ja 2000 välillä, mutta tämä ei itse valmiista “tuotteesta” käy ilmi. Äänimaailma on luotu ilmeisesti siten, että perkussioina on käytetty ihmisen pääkalloa, manipuloimalla kitaraa sekä hyödyntämällä elektroniikkaa. Teoksien tunnelmat pysyvät enimmäkseen pahaenteisinä aallokkoina, mutta biisi “Angst” kehittyy aggressiiviseksi ja väkivaltaiseksi mölytsunamiksi.

5217:n puolisko on äänitetty pandemian keskellä 2020, ja kuulostaa juuri siltä – painajaismaiselta todellisuudelta, johon emme olisi halunneet herätä. Geiger-mittarin raastava rapina “Radiation Of Belial” -teoksessa kutittelee vielä ihanasti ydintuhon jälkeisiä tunnelmia, ai että. 5217:n materiaali on enemmän ambienttia kuin Temple Of Tiermesin industrialiin kallellaan oleva äänimaisema, joten tämän “tahtiin” kehtaa vaikkapa meditoida sielun synkimpiä syvyyksiä.

Yhteisjulkaisu on lajissaan erinomainen, jonka molemmat artistit luovat yhdessä tasapainoisen kokonaisuuden täynnä tummia tunnelmia näille lopun ajoille.

8/10

Janne Lesonen

1. Temple Of Tiermes – Lamat
2. Temple Of Tiermes – Angst
3. Temple Of Tiermes – Delirium Sadomaso
4. 5217 – Radiation Of Belial (696)
5. 5217 – Descent Into The Temple
6. 5217 – Arrival To Oblivion

Linkit:
https://www.facebook.com/TempleOfTiermes/
https://templeoftiermes.bandcamp.com/
https://m.facebook.com/5217esoteric/
https://5217.bandcamp.com/

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.