Noitasapatti – Aarnivalkean Ajamana demo (2019)

Haastavaa musiikkia äärimmäisille ihmisille

Porilainen Noitasapatti on hämmentävä yhtye. Musiikillisesti bändin veivaama kylmä black metal on keskivertoa parempaa, mutta vokaalit ovat koko genren kenties kamalimmat.

Vokaalitaiteilija Erakko joko kuulostaa siltä kuin tavaisi ekaluokkalaisen elkein huutamalla manauksia, tai sitten muuan norjalaisen Kreivin lanseeraamaa riipivää kirkumista. On tosin yksittäisiä hetkiä, kun nämä taiteelliset ratkaisut toimivat, kuten kolmas kappale “Uhrisavua” osoittaa.

Jos tästä laulusuoritusvalinnasta pääsee ylitse, voi Noitasapatista nauttia täysin rinnoin. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, yhtyeen harjoittama sooninen noituus on miellyttävää metsäbläkkistä. Välillä tunnelmoidaan akustisemmissa tunnelmissa, välillä taas tuplia taotaan kyrpänä ja meininki on maukkaan saatanallista sekä kylmää.

Toiseksi demoksi “Aarnivalkean Ajamana” on laadukas pläjäys kotimaisella black metal -kentällä – mutta vain jos vokaalien luomasta haasteesta päästään yli.

3/5

Janne Lesonen

1. Verenpunaiseen Usvaan
2. Verisovitus
3. Uhrisavua
4. Aarnivalkean Ajamana

Linkit:
https://noitasapatti.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/noitasapattiofficial/
https://www.facebook.com/noitasapattiofficial/

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.