Mutant Blast – Detonation EP (2021)

Haukotteluja joutomaalla

Uusimaalainen Mutant Blast on perustettu ruttoaikoina elokuussa 2020. Mm. Chaos Creationista sekä Witheriasta tutut hempat kumppaneineen ovat heti lähteneet kaasu pohjassa tekemään eivät seisoskelemaan, joten käsissä on esikois-EP “Detonation”, jonka on ulos laittanut saapasjalkamaalainen (=italialainen) Wormholedeath Records.

Jutun juju on death ‘n’ roll -tyylinen rokkaava alavireinen junttaus pienillä death- sekä thrash metal -vivahteilla. Svengiä ja rytmitajuista boogieta löytyy, mutta tämän tyylinen metalli käy ennalta-arvattavaksi erittäin nopeasti. Hyvänä esimerkkinä intron jälkeinen ensimmäinen varsinainen kappale “Break The Wheel”, joka on oikea genren kliseiden potpuri.

Olen saastaisen musiikin ystävä. Fallout-pelisarjan supermutantit mieleen tuovan kansitaiteen myötä odotin liejuisempaa ja radioaktiivisempaa tuotantoa, eli räkää, limaa sekä kipeiksi ärjyttyjä kurkkuja. Laulaja Tomi Malisen ulosanti on omaan korvaan enemmän tätä “asenne on rock” ym. radiorockmaista äijäilyä, josta on kuultavissa hiukan James Hetfieldia sekä Chuck Billya. Soundit ovat tätä päivää ja soittimet jytisevät ämyreistä mukiinmenevästi.

Levyn parasta antia meikämutantille tarjoilee “Grave Insanity” kappaleen pääriffin rytminen junttandeerus, joka erottuu edukseen muuten suoraviivaisemmasta tykittelystä.

“Detonation” debyytti-EP:llä ei tarvitse heittää vesilintua, mutta ei se mikään ydinkärki ole. Mutant Blastille ei tällä näytöllä vielä tule soittoa Immortan Joelta War Boys -klaanin uudeksi housebandiksi liekinheitinkitaroineen, mutta tästä ei voi kun laittaa isompaa vaihdetta silmään vihan tiellä.

2/5

Janne Lesonen

1. Enter The Wasteland
2. Break The Wheel
3. Blades Of Steel
4. Grave Insanity
5. March Of The Dead
6. Death Ray

Linkit:
https://www.facebook.com/mutantblastband
https://www.instagram.com/mutantblastband/
https://mutantblastband.bandcamp.com/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here