Chaotian – Festering Excarnation (2020)

Musiikkia josta äitisi varoitti sinua!

MAINOS:Me Saco Un Ojo Records pisti kesäkuussa ulos kesän likaisimman ja saastaisimman äänitteen julkaisemalla nuoren tanskalaisen death metal -yhtye ChaotianinFestering Excarnation” -kokoelman. Tämä palttiarallaa 35 minuuttia kestävä kiekko sisältää kaksi Extremely Rotten Productionsin aiemmin julkaisemaa demoa “Where Gods Excarnate” (2018) sekä “Festering Carcinolith” (2019) yhdessä hengästyttävässä paketissa.

Musiikissa mennään välittömästi asiaan ja tehdään selväksi, että death metal -hanska pysyy tiukasti käpälässä! Soundi on ihanan nuhjuinen ja kappaaleet ovat kaikki mukavia yksityiskohtia täynnä takaamassa viihtyvyyden. Death metalin koko musiikillista kirjoa käytetään eduksi; on grindimpää vyörytystä, doomahtavaa murskaamista, thrashaavampaa hyökkäystä sekä viiltävän teräviä riffejä. Äitisi ei halua kuunnella tätä levyä. Kuin kesän kaikki suosikkijäätelöt samassa kulhossa. Omaksi suosikiksi levyltä nousee “Where Gods Excarnate”, joka hitaamman alun jälkeen tappaa talossa ja puutarhassa.

Koska kyseessä on kahden erillisen julkaisun kokoelma, on molemmilla äänitteillä myös huomattavan erilainen äänimaailma. Merkittävän suuresta hypystä ei kuitenkaan puhuta. Pakko myöntää, että en edes ensimmäisellä kuuntelukerralla huomannut koko asiaa. Lisäksi luulin että tämä on bändin virallinen debyyttilevy, joten tästä tuli myös hieman typerä ja petetty olo.

Aivan pakko erikseen mainita Alexander Gjerdevikin upea levylle maalaama kansitaide, joka näyttää juuri siltä miltä levy kuulostaa; ällöttävältä, karmealta sekä värikkäältä – eli helvetin hyvältä!

Hyvin pienet puutteet eivät kuitenkaan rajua kokonaisuutta lannista, ja “Festering Excarnationia” kuunnellessa tekee mieli pukea päälle pitkähihainen death metal -bändipaita, vispata kättä kuuluisassa hevimerkissä ja naama irvessä karjua “GO FUCKING GO GO!

8½/10

Janne Lesonen

1. Paroxysmal Birth
2. Where Gods Excarnate
3. Chaos Kampf
4. In Eternal Servitude To Ahalpuh
5. Devastation Laureate
6. Festering Carcinolith

Linkit:
https://www.facebook.com/ChaotianOfficial/
https://chaotian.bandcamp.com/
https://mesacounojo.bandcamp.com/album/festering-excarnation

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.