Faceless Burial – Speciation (2020)

Korjaantumattomasti ruumiina!

Ennakkoarvio, julkaisu 7.8.2020

BOOM! Levy kumahtaa käyntiin kuin hautaholvi räjähtäisi tuusan nuuskaksi, ja  esiin nousee tuhansia muotoja ottava Nyarlathotep, joka saman tien pistää ranttaliksi maan päällä. Sen verran monikerroksista kuolontaidetta Faceless Burial on kollektiivisesta tajunnasta manifestoineet.

Ei ehdi sanomaan edes “oi!” ennen kuin nämä australialaiset hirmut raapivat soittimistaan uljaita, jopa eeppisiä riffejä, jotka paikoitellen tuovat mieleen myöhempien aikojen Deathin – ei huono, sanoisi Uotisen Jorma! Koko levyn mitalta niskalihakset tekevät duunia ja meininki on makeimmillaan. Välillä tulee myös melodisemmista riffeistä mieleen vanha kunnon At The Gates, ja jos nyt vielä kolmas vertailukohta pitää hakea niin jopa Immolation-tyylinen jylhyys ja majesteettisuus on paikoin läsnä, etenkin levyn päätöskappaleessa ”Ravished To The Unknown”.

Itselle hyvä death metal on yhtä kuin hyvät riffit, joten tässä vaiheessa lienee tullut selväksi että hyviä kitarajuttuja levy tarjoaa kyllä yllin kyllin. Soundipolitiikassa Faceless Burial ei menetä omaa ääntäni, joten kansalaisvelvoite täytetään kirjoittamalla Paremmat Metallisoundit -äänestyksessä lipukkeeseen “ne hurjat kaverit Melbournesta”. Basisti/vokalisti Alexin örinät nyt ovat sellaista tusinamaakaritasoa, että niillä bändi ei pääse liikoja keulimaan. Jos vokaaleissa oltaisiin lähdetty irrottelemaan muiden instrumenttien tapaan, olisi levy lähellä napakymppiä.

Hengästyttävän laadukas tuotos kautta linjan jonka haluaa laittaa soimaan heti uudelleen.
Death metalin ystävät, kuunnelkaa tämä levy!

9/10

Janne Lesonen

1. Worship
2. Limbic Infirmary
3. Irreparably Corpsed
4. Speciation
5. Spuming Catarrhal Gruel
6. Ravished To The Unknown

Linkit:
https://www.facebook.com/facelessburial/
https://facelessburial.bandcamp.com/
https://mesacounojo.bandcamp.com/album/speciation

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here