Melodista kuolemaa Tuskan jatkoilla – Mors Subita, Whispered & Bloodred Hourglass @Virgin Oil. Co, Helsinki 29.6.2018

MAINOS:


Tuskan jatkoklubeilla on totuttu näkemään ja kuulemaan asiaankuuluvan päteviä esiintyjiä.

Tänä vuonna sekä perjantain, että lauantain jatkoklubin bändeistä lähes jokainen olisi sopinut myös päätapahtuman tarjontaan. Perjantaina 29.6.2018 Virgin Oilissa tarjoiltiin täyslaidallinen laadukasta kotimaista melodeathia. 

Jokainen Virgin Oilissa esiintyneistä yhtyeistä on kiertänyt Suomea viimeisen vuoden aikana enemmän tai vähemmän, mutta tällä kombinaatiolla iltamat houkuttelivat paikalle myös paljon sellaisia kuulijoita, jotka eivät osallistuneet itse festareille. Perjantaina keikkapaikka oli jo aloittavan bändin aikana varsin kansoitettu, ja illan mittaan tunnelma tiivistyi entisestään.

Jatkoklubin hankalana puolena on ainoastaan sen ajoitus Tuskakävijän näkökulmasta. Jos illan pääesiintyjän haluaa katsoa kokonaan, missaa jatkoklubin bändeistä ainakin ensimmäisen. Kolmen esiintyjän klubikeikalle aikataulu on toki muuten aivan normaali, ja kuten mainittu, jatkoille saapuu paljon myös muita musiikinystäviä, kuin festarivieraita.

Mors Subita – Melodödistä uudella otteella

Mors Subita Tuskan jatkoklubilla Virgin Oilissa 29.6.2018.
Mors Subita Tuskan jatkoklubilla Virgin Oilissa 29.6.2018.

Mors Subita julkaisi aikaisemmin tänä vuonna tuoreimman albuminsa ”Into the Pitch Black”. Se sai metallidiggareilta lämpimän vastaanoton, ja yhtye on kiertänyt promotoimassa levyä niin kotimaassa kuin Japanissakin saakka. Tälläkin kerralla yleisö sai nauttia täyslaidallisen oululaisten hyväntuulista raivoa, kun Mors Subita tuli, näki ja tykitti.

Whispered – Samuraimetallia kansalle, joka kesäyössä vaeltaa

Whispered Tuskan jatkoklubilla Virgin Oilissa 29.6.2018.
Whispered Tuskan jatkoklubilla Virgin Oilissa 29.6.2018.

Neljättä pitkäsoittoaan työstävä Whispered piipahti soittelemassa stadilaisten iloksi energisen setin, jossa päästiin kuulemaan aikaisempia keikkakokemuksiani enemmän kahden ensimmäisen levyn materiaalia. Settilistasta voisi päätellä, että henkisesti bändi on taputellut ”Metsutan”-albumin promootiot, ja katse on kääntynyt jo tulevaan. Soundeiltaan keikka ei ollut paras yhtyeeltä kuulemani, mutta meininki yleisön puolella ei siitä hidastunut.

Esityksen aikana lavalla nähtiin myös vierailevia tähtösiä juhlatunnelmaisten Wintersun-kollegojen Jari Mäenpään ja Asim Searahin piipahtaessa jammailemassa viimesyksyisten kiertuetovereidensa kanssa.

Bloodred Hourglass – Aloittelijat treenaa

Bloodred Hourglass
Bloodred Hourglass Tuskan jatkoklubilla 29.6.2018.

Blood Red Hourglassin, Wolfheartin sekä Mors Subitan keikkoja viimeisen vuoden aikana muutaman nähneenä ja kuvanneena minulla meni hetki huomata, että lavalla kitaraa soittava Mika Lammassaari on nyt väärän bändin kanssa lavalla. Yhtye ehti treenata ennen keikkaa kuulemma vähänlaisesti, joten setti vedettiin rapatessa roiskuu -mentaliteetilla ja samaan syssyyn mahtui siis myös Antti Nenosta osan keikkaa sijaistanut Lammassaari.

Bändin yhteisen treeniajan puute tai kitaristikuviot eivät kuitenkaan tahtia haitanneet, eikä laatu merkittävästi kärsinyt lonkalta vedosta. Yleisö otti ilon irti ja varsinkin viime syksynä ilmestyneen ”Heal” -albumin ”Quiet Complaint”, ”The Last Of Us” ja ”Six Feet Savior” miellyttivät myös omaa korvaa.

Teksti ja kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

+ artikkelit

Möröistä blues rockiin ja punkkiin seikkaileva nörtähtävä kameranainen. Jos en ole keikalla, niin olen todennäköisesti puuhaamassa hevosen kanssa, pelaamassa tai lukemassa Terry Pratchettia tai Jane Austenia muutama kissa sylissä.