MaidenFest @Tulisuudelma, Vantaa 16.9.2016

Kuva: Raisa Krogerus

Tänä vuonna Iron Maidenin “Somewhere In Time” -albumin ilmestymisestä on kulunut 30 vuotta, MaidenFestin esiintyvä bändi Coverslaves juhlii 10-vuotista taivaltaan ja MaidenFestejä on järjestetty viitenä vuotena. Juhlavuoden kunniaksi MaidenFestin settilistassa soi Vantaan Tulisuudelmassa “Somewhere In Time” kokonaisuudessaan ja lisäksi liuta muuta Maidenin tuotantoa.

Laulusta noin kolmetuntisen setin aikana vastasivat upeasti Jarno Vitri (Mad Hatter’s Den), Nitte Valo (Burning Point, Kings Of Modesty, ex-Battle Beast), Erkki Seppänen (Dreamtale, KYPCK) sekä Taage Laiho (Kilpi). Hienojen vokaalisuoritusten lisäksi laulajien esiintymistä saa kiitellä. Jokaisen kohdalla lavakokemus näkyi ja kuului.

Tapahtuman aloittamisajaksi oli asetettu 23.58, mutta Tulisuudelman lavan edelliset esiintyjät (Karaoken MM-kisojen Suomen finaali) eivät aivan pysyneet aikataulussaan. Tulisuudelman yleisö näyttikin ennen setin alkua metalli-iltaman yleisöksi hieman erikoiselta. Jo hyvissä ajoin paikalle alkoi kerääntyä Maidenin paidoista tunnistettavia odottajia, mutta suurin osa saapui vasta puolen yön tietämillä. Kokonaisuudessaan mukaan olisi mahtunut huomattavasti enemmänkin Iron Maidenin faneja, mutta paikalle tulleet olivat kyllä täysin palkein mukana.

maidenfest-0275

Myöhäinen aloitus johti tietysti siihen, että pirskeet kestivät aikaiseen ennemmin kuin myöhään saakka. Tämä näkyi yleisön humalatilassa loppua kohden ja osa poistui paikalta ennen setin loppumista. Itsellänikin oli työ ja tuska pysytellä reippaana enää pikkutunneilla, encoreiksi oli pakko jo luovuttaa lavan laidalta ja mennä istumaan.

Huolimatta epäkiitollisesta esiintymisajasta bändi veti teknisesti erittäin taitavasti ja hyvällä fiiliksellä. Yhteistyöstä näki selvästi, että tätä on tehty tällä porukalla ennenkin. Tunnelma oli hyväntuulinen ja rento sekä lavalla, että yleisön puolella. Soundit olivat kohdallaan ja laulajat upeita, kuten edellä mainitsinkin. Vokalistien tukena etualalla oli myös jokaisen biisin kohdalla useita Maiden-faneja, jotka näyttivät osaavan jokaisen viisun ulkoa.

Itse en ole koskaan ollut Iron Maidenin ykkösfani, mutta tämä ilta tarjoili kyllä melko mukavan peruskurssin suuresta osasta bändin tuotantoa. Setistä parhaiten mieleen itselle jäi Erkin esittämä ”Caught Somewhere In Time,” Jarnon laulama ”Wasted Years” ja ehkä oma suosikkini Maidenilta ”Fear Of The Dark” sekä Niten ”Heaven Can Wait” ja ”Aces High.” Materiaalia kuultiin jokaiselta Maidenin levytysuran vuosikymmeneltä.

MaidenFestejä tarjoillaan vielä tämän vuoden puolella Oulun Hevimestassa lokakuussa. Kyseessä on jokaiselle Iron Maiden –fanille tsekattavaksi suositeltava tapahtuma!

Teksti ja kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

Raisa

Settilista:

1. If Eternity Should Fail (Jarno)
2. The Clairvoyant
3. Flight Of Icarus (Nitte)
4. Rainmaker
5. Caught Somewhere In Time (Erkki)
6. Afraid To Shoot Strangers
7. Still Life (Taage)
8. Sea Of Madness
9. Wasted Years (Jarno)
10. Moonchild (Nitte)
11. Brave New World (Erkki)
12. Deja-Vu (Taage)
13. Stranger In A Strange Land (Jarno)
14. 2AM (Erkki)
15. Heaven Can Wait (Nitte)
16. Reach Out (Taage)
17. The Loneliness Of The Long Distance Runner (Taage)
18. Aces High (Nitte)
19. Aleksander The Great (Erkki)
20. Powerslave (Jarno)

Encoret:
21. Prowler (Erkki)
22. Fear Of The Dark (Jarno)
23. The Trooper (Nitte)
24. Hallowed Be Thy Name (Taage)

maidenfest-0283

http://www.maidenfest.fi
http://www.coverslaves.com

maidenfest

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän