Kalmah: ”Palo”–albumin julkaisukiertue with Mors Subita & Shade Empire @Nosturi, Helsinki 28.4.2018

Kalmahin vastikään julkaistua kahdeksatta studioalbumia ”Palo” juhlistettiin myös yhtyeelle harvinaisenpuoleisella Suomen kiertueella.

Rundi vieraili Oulussa, Vaasassa, Tampereella ja Helsingissä.

Pääkaupungin iltamissa Kalmahin lämppäreinä nähtiin kevään mittaan tiuhaan Euroopassa keikkaileva Kuopion sinfoninen äärimetallijyrä Shade Empire, sekä myös vastikään uuden albumin “Into The Pitch Black” julkaissut oululaisyhtye Mors Subita.

Mors Subita

Mors Subitan ankaran asenne ja solisti Eemeli Bodden setin loppuun saakka kantanut säälimätön ärjyntä lämmittivät lauantai-iltana aikaisin saapunutta väkeä. Nyrkit nousivat ilmaan ja myös tukanpieksentää esiintyi aallonomaisesti. Aikaisemmin samalla viikolla Wolfheartin keikalla samalla lavalla riveistä uupunut Mika Lammassaari näytti viihtyvän myös Mors Subitan kepittäjän kengissä.

Parin Suomen keikan jälkeen Mors Subita suuntaa Japaniin, mutta nähdään kotimaassa taas kesällä ainakin Nummirockin lavalla.

Shade Empire

Viimeksi viime kesän festareilla allekirjoittaneen todistama savolaispumppu Shade Empire vaikuttaa myös viettävän kevään mittaan enemmän aikaa maailmalla kuin kotimaan lavoilla. Nosturissa tunnelmassa tuntui olevan edelliseen SaariHelvetissä nähtyyn keikkaan verrattuna enemmän aggression aineksia ja hippunen vähemmän alakuloa.

Shade Empirenkään aikana Nosturissa ei vielä ollut varsinaisesti tukalan ahdasta, mutta muutaman biisin vauhdittamana kehkeytyi permannolle jo reipas pitti.

Kalmah

Kalmah ei ole ollut ainakaan viime vuosina bändeistä aktiivisin Suomen kiertäjä, mutta itselleni Kalmahin keikkoja on ehtinyt noin vuoteen kertyä jo lähes kourallinen. Jokaisella kerralla huomaa jännittävänsä keula-suomiehen Pekka Kokon puujalkavitsejä enemmän, kuin musiikillista antia.

Tälläkään kertaa Kokon kootut eivät jättäneet yleisöä kylmäksi, mutta ei tainnut samaa tehdä musiikkikaan. Sopiva sekoitus vanhoja hittejä ja uuden levyn kappaleita piti jälleen huolen permannon pitti-jenkasta.

Jälleen kerran jyhkeä kombo kotimaista metallia!

Teksti ja kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here