Ephemerald: “Eeppistä, mutta raivokasta suoraviivaista metallia”.

Joni Snoron (ex-Frosttide) vuonna 2016 alulle panema eeppistä ja energistä metallia soittava Ephemerald julkaisi lokakuun puolessa välissä toisen singlensä “Till The Sea Swallows Us Whole” Rockshots Recordsin kautta.

Ensimmäinen single, suoraviivaisen energinen korvamato “I Bear Fire” tuli ulos helmikuussa 2017. Noin kolmessa viikossa biisi oli pyörähtänyt suoratoistopalvelu Spotifyssa reilut 10 000 kertaa.

Idea syntyi kitaristi ja biisintekijä Snoron aloitteesta kesällä 2016, hänen pyydettyään Vornassakin vokalistina ja biisien kirjoittajana vaikuttavaa Vesa Salovaaraa laulamaan sekä tekemään lyriikoita muutamaan valmiiseen sävellykseen. Rumpuihin kysyttiin muun muassa Apocryfalissa vaikuttanut Juho Suomi.

“Tilanne muuttui radikaalisti lokakuussa 2016, kun Joni ja Lauri (Myllylä, basso) erotettiin Frosttidesta. Sen seurauksena Lauri liittyi joukkoon ja projektista kasvoi kunnianhimoinen ja toimintavalmis bändi, joka nimettiin pian Ephemeraldiksi”, kertoo Vesa bändin alkutaipaleesta.

“Pyrkimyksenä on saada perseet ylös penkistä ja tukat pyörimään”

Ephemeraldin tähän mennessä julkaistut kappaleet ovat tarttuvan melodisia, mutta samaan aikaan eeppisen raivokkaita. Sovituksissa jyräävät vahvat orkestraatiot, mutta toisaalta resepti näyttää pettävän yksinkertaiselta. Soundin taustalla vaikuttavat bändin jäsenten kirjavat musiikilliset lähtökohdat ja mieltymykset metallimusiikin eri genreistä hardcoreen, poppiin sekä akustiseen musiikkiin.

“Meillä on ensisijaisena pyrkimyksenä välittää kuulijoille musiikin kautta hitollinen määrä energiaa sekä hyvää fiilistä. Jotain, mikä nostaa perseen ylös penkistä arjessa ja saa tukan pyörimään keikoilla. Ehkä myös ripaus toivoa ja valoa heille, jotka pimeydessä vaeltavat. Ei-raamatullisessa kontekstissa!”, kuvaa Vesa Ephemeraldin missiota metallin kentällä.

Mitä lähitulevaisuudessa on sitten odotettavissa? Millaisella aikataululla uutta materiaalia päästään kuulemaan?

“Tällä hetkellä tilanne on hyvin pitkälti se, että Joni kirjoittaa kitara sauhuten uusia biisejä ja minä vastaavasti perässä lyriikoita kynä sauhuten. Sitten tartumme johonkin kappaleeseen ja työstämme sen valmiiksi koko orkesterin voimin ”, Vesa valottaa.

“Lopputuloksena voi olla lisää sinkkujulkaisuja talven ja/tai kevään aikana ja mahdollisesti jossain vaiheessa kokopitkä albumi”, kuuluu varovainen arvio suunnitelmien aikataulusta.

“Fokus on nyt vahvasti uuden musiikin tekemisessä. Levy-yhtiömme tukee suunnitelmiamme sekä ideoitamme avoimin mielin ja luottoa löytyy. Emme ole missään pakkoraossa julkaisujen tai niiden aikataulujen suhteen. Aikanaan, kun olemme saaneet kasaan riittävästi vahvaa, valmista biisimateriaalia, aktivoidumme myös liverintamalla.”

Välimatka Tampere-Jyväskylä -akselilla, sekä kiireet muiden bändien kanssa hidastavat hieman asioiden etenemistä. Vesa työstää Vornan kanssa uutta albumia ja Juholla on tekemistä myös Apocryfalin kanssa.

“Toistaiseksi hommat on saatu pelaamaan etänä ja satunnaisella reissaamisella hyvin, mutta tokihan asia vaikuttaa esimerkiksi keikoille treenaamiseen tulevaisuudessa. Nämä ovat kuitenkin lähinnä järjestelykysymyksiä, eivätkä mitenkään epätyypillisiä haasteita bändiympyröissä. Motivaatio, ryhmähenki ja visio yhtyeen suunnasta painavat melkoisesti enemmän, ja niiden suhteen meillä on loistava tilanne”, tuumaa Vesa.

“Meillä jokaisella on myös monipuolisesti kokemusta sekä osaamista musiikkirintamalla, mikä puolestaan helpottaa ja nopeuttaa toimintaa.”

Vaikka lähintä keikkamestaa ei vielä kannata Ephemeraldin esiintymisistä vielä kopistellakaan, on bändin usko musiikin vetoon livenä kova.

“Omasta mielestäni tällainen kama on kuin tehty potkimaan ennen kaikkea livenä. Jos nyt julkaistut biisit ovat toimineet äänitteinä, niin keikalla todennäköisesti vähintään lähtee tukka päästä ja tekarit suusta. Bändin kokoonpano on niin ikään sellainen, että kaikki rakastavat esiintyä ja päästellä lavalla höyryjä, mikä tulee varmasti välittymään yleisölle”, lupaa Vesa.

Silmät tarkkana sosiaalisessa mediassa, ettei seuraava yhtyeen lohkaisu pääse yllättämään!

Haastattelu: Raisa Krogerus

Alta kuunteluun yhtyeen tuore single “Till The Sea Swallows Us Whole”:

https://www.facebook.com/ephemeraldfin/

Art by Gema Usero (Lightmoon_ART)
Kuva: Sallis Lindqvist

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here