Agressor – Satan’s Sodomy Of Death (2020)

Evil thrash -fanit saavat ilakoida

MAINOS:

Patonki- ja punkkumaan thrash-ylpeys Agressor perustettiin kultaisen 1980-luvun loppupuoliskolla, jolloin yhtye lymyili undergroundissa räkäisen rajuja kassudemoja äänitellen. Aikakauden neljä demoa lyötiin yksiin kansiin alkujaan jo 2018, mutta viime vuotinen uudelleenjulkaisu on nyt kuulokkeiden sekä mietintämyssyn alla.

Kansivihkosen mukaan kaikki kokoelman demot ovat nauhoitettu suoraan tavalliselle c-kasetille, ja tämä autenttinen suhinasoundi kuuluu sekä tuntuu! Mikään demo ei ole kuuntelukelvoton kuriositeetti, vaan biiseistä ottaa selvää, samoin yksittäisistä soittimista.
Osassa on tosin hieman selkeämpi äänimaisema, kuten 1987 demo verrattuna 1986 demoon.

Naapurimaan teutoninen evil witching metal tulee myös Agressorin paukutuksesta mieleen, mutta rummut eivät sentään kuulosta siltä kuin koripalloa pompottelisi maahan, kuten SodominIn The Sign Of Evil” -EP:llä konsanaan. Meininki siis todella evil, blasphemous ja ennen kaikkea nopea thrash! Biisimateriaali siis toimii perkeleellisesti, ja monia demokokiksia vaivaava samojen biisien kierrätys ei ole riesana – kahden viimeisen biisin eri versioita lukuunottamatta.

Kahden ensimmäisen demon rummuissa paukutteli taiteilijanimellä DESTROY-niminen heppuli, joka selvittelyjeni mukaan valitettavasti menehtyi syöpään 2020. RIP in peace.

Allekirjoittaneelle ranskalainen Agressor on aikaisemmin tullut vastaan kenties vain logona kovempien rässimiesten liiveissä, mutta ei kuunneltuna. Thrash metallia ei Agressor demoillaan ole maailmaa parantanut, genreä uudistanut saati muuten mitään erityisen ihmeellistä saanut aikaan, mutta matsku on riittävän kovaa ja sottaista, että tämä maistuu! Uskallan väittää, että tällä kokoelmalla thrash-kulinaristit sekä satunnaiset arvostajat saavat paljon vastinetta rahoilleen, mikäli saastaisempi äänityspolitiikka kiinnostaa.

7½/10

Janne Lesonen

The Merciless Onslaught Demo 1986
1. Blood Feast
2. Lucifers Spell
3. 666

Satan’s Sodomy Demo 1987
4. Satan’s Sodomy (Intro) / Brainstorm
5. Uncontrolled Desire
6. Black Church
7. It’s Pandemonium

Mixed Rehearsal Demo 1988
8. Bloody Corpse
9. Elemental Decay
10. Dark Power
11. Neverending Destiny

Orbital Distortion Demo 1989
12. Paralytic Disease
13. Bloody Corpse (Other Version)
14. Elemental Decay (Other Version)

Linkit:
https://agressor.fr/
https://www.facebook.com/agressor.fr
https://agressorofficial.bandcamp.com/music

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.