Turmion Kätilöt @Rockhouse Kulma, Kajaani 22.9.2017

0
702

“Tänne sitä Jallua, soititte päin vittua
Saundi oli täysi paska

Turpa kii
Turpa kii
Tänne sitä Jallua
Hui hai
Tänne sitä Jallua
Hui hai”

Kajaanin Rockhouse Kulmassa soivat syyskuisena perjantai-iltana riehakkaat soundit Savon rääväsuisten teollisuusmetalliriiviöiden Turmion Kätilöiden vallatessa Luotikujan suosituimman keikkamestan. Jallua oli epäilemättä tarjolla, mutta soundeissa ei ollut pahemmin vikaa, eikä kovin moni ollut turpa kii.

Jo hyvissä ajoin ennakkoon loppuunmyydyllä keikalla aikaisemmin todistamiini festarikeikkoihin verrattuna varsin intiimissä paikassa korostui Turmion Kätilöiden lavameiningin vetovoima. Varsinkin eturivin leidit saivat osansa sekä raskaan työn raatajien hiestä, että läpänheitosta. Useampi rivi lavan edessä oli tosiaan kansoitettu pääosin naisvoimin.

Ennakkoon allekirjoittanutta hieman epäilytti kuusihenkisen bändin mahtuminen Kulman lavalle, varsinkin kun aikaisemman kokemuksen perusteella Kätilöt ovat eläväisiä esiintyjiä. Yhtyeen jäseniä ei kuitenkaan näyttänyt hirvittävän fyysinen läheisyys suhteessa toisiinsa tai yleisöön, ja pienempi tila vain tiivisti tunnelmaa.

Alkusyksystä yhtyeen vakituiseksi jäseneksi adoptoitu Fear Of Dominationistakin tuttu Shag-U tuntuu solahtaneen bändiin sujuvasti. Sekä ärjyntä, että asenne tuntuvat sopivan Turmion Kätilöiden riveihin paremmin kuin hyvin. Huumori jää -onneksi- vielä ihan piirun verran MC Raaka Peen hyytävästä tasosta.

Illan mittaan kuultiin kohokohtia jokaiselta levyltä. Ilmeisesti keväällä ilmestynyttä “Dance Panique” -albumia on promottu riittävästi, koska settilistassa tuoreimmat tuotokset edustivat tasa-arvoisesti yhtyeen muun tuotannon rinnalla. Nostoina mainittakoon illan tunnelmaan johdattanut avausbiisi “Kirottujen Karnevaalit” sekä yhteislauluun ja erityisen energiseen tukanheilutukseen kannustaneet “Sinä Saatana”, “Minä Määrään” ja illan päättänyt “Lataa ja Varmista”. Itselleni upposi myös hyvin uusimmalta “Dance Paniquelta” nostettu ja illan suhteellisesta herkistelystä vastannut “Vihko”.

Jyräävistä soundivalleista huolimatta melutaso pysyi kohtuullisena läpi keikan, vaikka lavan eteen äänentoiston laadusta ei muuten pysty erityisiä kiitoksia jakamaankaan. Todennäköisesti rokkipoliisille sopivampi soppi olisi löytynyt taaempaa, mutta melko varmasti mukana hoilaava yleisö olisi silti häirinnyt soundin tasapainoisuutta.

Turmion Kätilöiden hyvän maun rajat estottomasti jyräävä, energinen sokka irti -show oli oiva päätös viikon arkiselle puurtamiselle ja avaus viikonlopulle. Vaikka bändin tuotantoa tulee muuten harvemmin luukutettua, on Kätilöt livenä ehdottomasti yksi Suomen viihdyttävimmistä metalliyhtyeistä.

Ensi kertaan!

Raportti ja kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here