Shed The Skin – The Forbidden Arts (2020)

Renniet valmiiksi, nyt tulee närästävä pläjäys!

Shed The Skin, tuo Ohion death metal -veteraanien yksi monista inkarnaatioista on edennyt jo kolmanteen albumiinsa. Yhtyeen taru sai alkunsa kun skenepioneerit Kyle Severn (Incantation, Acheron) ja Matt Sorg (Ringworm, Blood of Christ) soittivat yhdessä Blood of Christin edesmenneen kitaristi/vokalisti Tom Rojackin muistokonsertissa. Sittemmin remmiin liittyivät Ash Thomas (Vladimirs, Faithxtractor, Surgikill) sekä Ed Stephens (Civil Disobedience, Ringworm). Eli kaikilla on pitkät CV:t metallin parissa sekä paljon on kuolon talenttia yhtyeessä, mutta mikä on lopputulos?

Meininki “The Forbidden Arts” -kiekolla on edelleen death metal, ja tämän genren jätkät taitavat kuin reisitaskuhousujensa pussukat. Soundit ovat mureat, riffit ovat kypsyneitä sekä Ash Thomasin örinät ovat takuuvarman rapsakoita. Välillä tosin tuntuu että Thomasin örinät ovat liian pinnalla, sillä instrumenttipuolella parhaimmillaan/pahimmillaan tapahtuu levottoman paljon asioita yhtä aikaa, jolloin mistään ei ota enää tolkkua. Levyn avaava kappale “Skeletal Firestorm” summaa levyn meiningin niin hyvässä kuin pahassa.

Levy on kuin krapulapizza, jossa on pelkästään erilaisia lihatuotteita: kinkkua, salamia, pepperonia, pekonia, jauhelihaa yms. Nälkä kyllä lähtee, ähky on närästävä ja parin ensimmäisen slaissin jälkeen ei enää maista mitään eikä nyansseista pääse nauttimaan. “The Forbidden Arts” on lihapizza. Pieninä annoksina pystyy nauttimaan ja löytämään hyviä yksityiskohtia, mutta alusta loppuun yhteen pötköön 47 minuuttia näin täyteläistä tykitystä on todella raskas kuuntelukokemus.

7/10

Janne Lesonen

1. Skeletal Firestorm
2. Archons Of The Final Creation
3. Trow Of Tragedy
4. Master Of Thralls
5. Necromantic Wellspring
6. Glorified In Bloodsmoke
7. The Laundress
8. Black Bile Of Ceres
9. The Moors, The Madness
10. Veins Of Perdition
11. Speculum In Blood

Linkit:
https://shed-the-skin.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/shedtheskin

BONUS!

Alla olevassa videossa yhtyeen vokalisti Ash Thomas laittaa suomalaiset metalliklassikot järjestykseent top 10 -listallaan!

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän