Sepulchral Curse – Only Ashes Remain (2020)

Dödisjösses! Turkulaiset tulevat ja tappavat!

Ennakkoarvio, levy julkaistaan 31.7.2020.

Vuosien saatossa sitä on ehtinyt leipääntymään death metaliin – paljon on mielikuvituksetonta junttausta, tylsää tuplabasariläpsytystä sekä susipaskoja kahden markan riffejä. Oikein sellaista arkimusiikkia, kun nyt vaan kavereiden kanssa vähän murahdellaan, kurahdellaan ja soittimia rämpytellään säröpedaalin läpi.

Sitten kerran sitä laittaa pahaa aavistamatta soimaan bändejä kuten Sepulchral Curse.
Kuolemaa! Viemärin löyhkää! Hyvää death metalia! AAARGH!!!

Turkulaisbändi iskee heti luun kurkkuun avausraidallaan “From Within The Bowels Of The Earth” ja esittelee sävelkynänsä – tai siis sävelmiekkansa, sillä nämä kaverit tulivat sotimaan eivätkä runoja rustaamaan – terävyyden. Kun reilun viiden minuutin teokseen on saatu mahtumaan enemmän hyviä ideoita kuin tusinamaakaribändien kokonaisille albumeille yhteensä; löytyy hyvällä maulla sävellettyjä riffejä, lead-melodioita ja kitarasoolo, viemärikorinaa, tapettavan kissan rääkymistä muistuttavaa jäätävää kiljumista, kiinnostavaa ja monipuolista rumputulitusta… mitä näitä erinomaisen äärimmäisen metallimusiikin ainesosia nyt onkaan!

Mainitsinko jo että levyllä on omaan makuun ehkä epätäydellisyydessään juuri täydelliset soundit mitä tällaiselle black metal -mausteilla marinoidulle death metal -musiikille kaipaisi?

Jos en, niin tässäpä on sellaiset soundit. Näin on marjat.

Sepulchral Cursen suureksi eduksi peräänkuulutan, että heiltä löytyy draaman tajua, mikä näkyy levyllä 45 minuutin pituutena ja seitsemään kappaleeseen rajattuna pakettina. Tätä taitoa ei kaikilta bändeiltä löydy, mikä on lähinnä muiden häpeä ja peiliin katsomisen paikka. Levyn jokainen biisi on ainutlaatuinen ja omaa oman sisäisen dynaamisen draaman kaarensa – etenkin levyn keskelle sijoittuva biisi “Eyes Inside” hitaassa julistuksessaan kasvaa lopulta huikeaan nostatukseen. Sitä on vaan pakko puida nyrkkiä ilmaan Jumalaa samalla pilkaten sekä antaa pulisonkien heilua pään mukana!

Näin yht’äkkiä on vaikea löytää levystä heikkouksia. Kyseessä on vielä debyyttilevy, joten järki sen sanoo, ettei albumi voi olla jo näin lähellä modernia merkkiteosta! Jos jostain pitää vähän rokottaa, ettei pelkästään ylisanoiksi äidy, niin osa biiseistä olisi varmasti toiminut hieman tiivistetymmässä paketissa. Uskaltaisin väittää, että levy olisi noin viiden minuutin tiivistyksellä ollut kirkas kuin musta timantti.

Kaiken kaikkiaan ”Only Ashes Remain” on erinomainen hankinta jokaiselle hyvän metallimusiikin ystävälle. Death Metal is not dead!

9+/10

Janne Lesonen

1. From Within The Bowels Of The Earth
2. Swarming Blackness
3. Into The Depths Of The Unknown
4. Eyes Inside
5. Church Of Loss
6. Dead Stars Drawing Spirals
7. Maan Tuhkien Uneen

Linkit:
https://www.facebook.com/SepulchralCurseDM/
https://sepulchralcurse.bandcamp.com/album/only-ashes-remain-death-metal

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here