Netta Skog Ensiferumin riveistä kohti uusia haasteita

Folk metal -yhtye Ensiferumin hanuristi Netta Skog ja bändi ilmoittivat juuri joulun alla sosiaalisessa mediassa jatkavansa musiikin parissa eri teillä. Yhteisymmärryksessä tehty päätös liittyy aikataulujen ja prioriteettien muuttumiseen.

Ensiferumin käynnissä olevat ja tulevat Aasian ja Euroopan kiertueet toteutuvat aikaisemman suunnitelman mukaan, eikä Netan sijaista ole tässä vaiheessa suunnitteilla.

“Keikat toteutuvat kuten mainittiin. Aasia ainakin ja mahdollisesti Euroopan kiertue mennään taustanauhojen voimin, eli Netan sekä edeltäjän Emmin (Silvennoinen, koskettimet) osuudet tulevat taustanauhalta”, kertoo kitaristi Markus Toivonen Metalliluolalle. “Vuodelta 2018 tietysti odotetaan kovia keikkoja, joten lyödään vaan lisää löylyä lauteilla!”

Joulun alla Netan on voinut tavata joulukiertueella esiintymässä muun muassa Dark Sarahin ja Raskasta Joulua -projektien parista tutun JP Leppäluodon kanssa. Millaisten projektien parista hänet löytää ensi keväänä?

“Muutamia hienoja projekteja suunnitteilla, joista en voi vielä valitettavasti enempää puhua. Ensi vuonna on kuitenkin luvassa monen suomalaisen metallibändin kanssa keikkaa, Mokoma muun muassa”, valottaa Netta alkaneen vuoden suunnitelmia. “Oma levy on totta kai mielessä, mutta tyylilaji siinä ei ole välttämättä vielä selvillä. 2018 on tarkoitus tehdä mahdollisimman paljon keikkaa ja tietysti mahdollisimman monessa eri maassa.”

“Minulle annettiin Ensiferumissa paljon taiteellisia vapauksia ja sain tehdä erilaista musiikkia, kuin mihin digihaitaria on perinteisesti mielletty. On ollut hienoa aikaa työskennellä poikien kanssa!” Skog tuumaa työstään Ensiferumin kanssa.

Netan voi siis bongata livenä alkavana vuotena ainakin Mokoman kanssa. Ensiferumin livekuntoa pääsee puolestaan todistamaan seuraavan kerran kotimaan maaperällä 18. toukokuuta 2018 Helsingin Nosturissa.

Haastattelu: Raisa Krogerus

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here