HAD – HAD EP (2020)

Hyppy hirviömäiseen tyhjyyteen

Kööpenhaminan taikaviitat HAD (tanskaksi “viha”) vetävät vivusta ja tiputtavat kuulijan ansaluukusta death metal -luolastoon, jossa lovecraftiset nimettömät hirvitykset koittavat nielasta kertahaukkaisulla. Kesti oma aikansa, että tästä säkkipimeästä ja muodottomasta kurimuksesta sai otetta.

HAD vyöryttää niskaan suoraviivaista ja nopeaa kuoloa: blastbeat soi, riffit raapivat, basso jyllää ja örinä ölisee päälle jatkuvalla syötöllä. Kitaraliidit tuovat biiseille myös mukavaa flowta ja kohottavat saastaisia värinöitä. Biiseistä ei aluksi saa mitään kivaa irti, mutta sitten taas, tarvitseeko metallimusiikin olla kivaa kuunneltavaa? Lopulta antauduin ja kohtasin kohtaloni. Eponyymi EP on todella vahvan tunnelman omaava lonkerotsunami, joka on tarkoitettu kuunneltavaksi pimeässä huoneessa voluumit täysillä stereoista, eikä halvoilla kuulokkeilla alkusyksyn pururadalla läähätellessä.

Ei muuta kuin “HAD” soimaan, valot pois ja lattialle makaamaan sekä antaa mielen viedä sinut avaruuksien väliseen tuntemattomaan paikkaan. Siitä tulee reissujen reissu.

4/5

Janne Lesonen

1. Et Dyrisk Ondt Ønske Mod Alt Og Alle
2. Ler I Dødelig Smerte
3. Slidt Livet Ud Gennem Legemlige Smerte
4. Skingrer De Døendes Pinefulde Skrig

Linkit:
https://had666.bandcamp.com/releases

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän