Gutgrinder – Maelstrom Of A Blasted Paradox (2019)

Death metal -pikaruokaa sudennälkäisille

Chileläisen Gutgrinderin toinen kokopitkä albumi ”Maelstrom of a Blasted Paradox” on ei vähempää eikä missään nimessä enempää kuin modernia death metalia. Tekisi mieli jättää arvio tähän, koska eipä levystä paljoa ole sen enempää sanottavaa suuntaan tai toiseen, mutta jatketaan vähän vielä.

Soundit ovat mukiinmenevät, eli homma ei kuulosta liian kliiniseltä ja hengettömältä, muttei myöskään ummehtuneelta kryptalta, vaan siltä että studioon on menty ja pesot vaihtaneet omistajaa. Ensimmäinen asia mihin kiinnittää huomiota on vokalisti David Medinan murealta mureenalta kuulostavat örinät! Jumantsuikka, tuli ensimmäisenä assosiaationa mieleen Opethin Mikael Åkerfeldtin korinat silloin vanhoina hyvinä päivinä. Myös Vaderin vokalisti Piotr Paweł Wiwczarekin miehekkäät ärähtelyt juolahtavat mieleeni – oikein hyvät keuhkot löytyy siis herra Medinalta!

Ikävä kyllä levyn biisit ovat melko keskinkertaisia ja turvallisia dödisläpsytyksiä, mutta tässä musatyylissä turvallisuutta pitäisi kiertää kuin ruttoa! Kyllä tätä taustamusana kuuntelee, olutta hörppii ja saunottelee, mutta eipä sen enempää herätä tunteita. Semmoinen hupaisa yksityiskohta pitää mainita, että kolmannen biisin “Enslavement” aikana rumpali Saul Muriel päästelee tahattoman koomisia tuplabasarisarjoja, jotka kuulostavat siltä kuin huulilla pärisyttelisi tekopieruääniä. Hehe, ei helvetti!

Olen keksinyt termin, joka mielestäni on aika osuva kuvaamaan Gutgrinderin tasoisia bändejä: Lutakon tiistai-illan hevibändit. Tällä tarkoitan bändiä, joka kerää yleisöä arki-iltana erittäin edullisella lipun hinnalla ja yleisössä on muutama kantispulsu, metallimusiikin nälkäisiä hevariteinejä, joiden äidit kuskasivat heidät keikalle (kuuluin itse näihin, joten hatunnosto äidilleni!) sekä kulloisenkin esiintyvän bändin edustaman genren die hard -faneja.

Ei siis menetä juuri mitään jos levyn jättää tsekkaamatta, mutta mikäli elämässäsi ei ole tarpeeksi chileläistä death metalia, voi levylle antaa mahdollisuuden.

6/10

Janne Lesonen

1. The Blasted Paradox
2. Lodge Of Assassins
3. Enslavement
4. Virgins Blood Ritual
5. Lord Of Lewdness
6. Charred Flesh
7. Breeding The Abomination
8. The Treason
9. Merciless Punishment

Linkit:
https://gutgrinder.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/gutgrinderdeath/
https://www.facebook.com/gutgrinderdeath/

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän