Avaus festarikesälle: Steelfest 2019 ennakko ja aikataulu.

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

Harvoin tulee vastaan festivaalia, jossa ei huvittaisi ohjelman perusteella missata ensimmäistäkään bändiä.

Steelfest 2019 on onnistunut tässä tempussa haalimalla hämmästyttävän tiiviin nipun laadukkaita ja mielenkiintoisia äärimusiikin edustajia, niin kotimaasta kuin ulkomailta – antaen tilaa sekä kokeneille kehäketuille, että nuoremmalle polvelle. Tämä on erinomainen asia, etenkin kuin viime vuosien metallifestivaalit ovat alkaneet ohjelmiensa puolesta muistuttaa yhä enemmissä määrin toinen toistaan.

Festivaali järjestetään hyväksi havaitulla tapahtumapaikalla Hyvinkään Villatehtaalla 17.-18. Toukokuuta. Tapahtuma on K-18. Kahdelle lavalle nousee viikonlopun aikana relut 30 extreme metal -bändiä. Tapahtuma on onnistunut hankkimaan myös kansainvälistä huomiota laadukkaalla niche-konseptillaan: tarjoamalla erinomaisen festivaalikokemuksen erityisesti äärimmäisen metallimusiikin ystäville, jättäen turhat sirkushommat muille. Festivaalikansaa on saapumassa paikalle runsain mitoin eri puolilta maapalloa.

Kokenutta esiintyjäkaartia edustavat metallin todellisiin raskassarjalaisiin lukeutuvat Marduk, Belphegor, Immolation sekä Asphyx. Suomalaisista suosikeista ääneen pääsevät muiden muassa kotimaiseen ykkösketjuun lukeutuva Horna, lauteilla harvemmin nähty …and Oceans, vankkaa mainetta niittävät Totalsefhatered ja Antimateria, sekä tuoreempaa osastoa edustavat Disciples of the Void ja vastikään erinomaisen EP:n julkaissut Morgal. 

Viikonlopun mielenkiintoisimpiin nimiin ja todellisiin helmiin lukeutuu perjantain päättävä Mysticum, jonka nimi ei liene kovin tuttu edes kaikille alan harrastajille. Norjalainen mysteerijengi puuhasi persoonallista industrial-henkistä black metaliaan 1990-luvun alkupuolella, ja aktivoitui levyn tekoon heti uudelleen vuonna 2014, joten mistään liian hätiköidystä työnteosta ei voitane puhua. Toinen erityisen odotettu vieras on kesällä hyytävän Wacken-keikan heittänyt, ja sittemmin uutta musiikkia tehtaillut Gaahl’s Wyrd.

Steelfest on perinteisesti ollut hieno avaus tulevalle festarikesälle, ja niin on varmasti myös tällä kertaa. Odotettavissa on harvinaisen tiivis viikonloppu alansa kiistatonta parhaimmistoa edustavien bändien sekä raskaaseen musiikkiin vihkiytyneen kansanosan parissa.

Steelfest 2019 -aikataulu katsottavissa alta:

Teksti ja kuvat: Markus Salmela ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here