Unholy Vampyric Slaughter Sect – The World Trapped In Vampyric Sway (Darker And Darker) (2020)

Pikamatka vampyrismin ytimeen ja takaisin

”Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä” kuuluu vanha suomalainen sananparsi.
Näin ajattelin kun näin kyseessä olevan Kanen yhden miehen armeijan nimen Unholy Vampyric Slaughter Sect (lyhennettynä UVSS). Pitkät nimet bändeillä vievät minut ajassa taaksepäin niihin aikoihin kun As I Lay Dying, Bullet For My Valentine, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead yms. nimihirviöt alkoivat puskea valtavirtaan. Hyi saatana! Onneksi Lucifer on ollut suosiollinen ja kanavoinut Kanen kautta paljon parempaa materiaalia kuin edellä mainitut kammotukset antaisivat olettaa.

UVSS on hyvin omintakeinen sooninen matka vampyrismin ja pimeyden ytimeen. Levyn viisi kappaletta eivät ole perinteisiä rock-kappalerakenteita kumartelevia, vaan musiikki vyöryy koko ajan eteenpäin kuin mustan aukon imuvoimasta. Välillä kuullaan myös industrial-vivahteisia bassorumpuja sekä pientä kolistelua, mikä oli itselle välitön punainen lippu – onneksi näitä elementtejä käytetään hyvin kitsaasti. En osaa sanoa ovatko rummut levyllä aidot vaiko ohjelmoidut, sen verran selkeästi ja tarkasti ne pamputtavat. Epäilen vahvasti konerumpuja, ja se on aina itseltä ehdoton keltainen kortti.

Kanen hyppysissä ja kurkussa on hyvänkuuloista saatanallista äänimaisemaa saatu kasaan reilun 24 minuutin verran. “The World Trapped In Vampyric Sway (Darker And Darker)” tarjoama matka on siis pian kahlattu, ja sen pariin palaa mieluusti. Albumi on yksi iso kokonaisuus, josta on erittäin hankalaa irrottaa yhtäkään kappaletta erikseen, mutta jos nyt joku teille rakkaille lukijoille annetaan maistiaiseksi, niin kolmas raita “Forced Genuflection On Adoring Gored Knees” on raju black metal -esitys.

Viiden vuoden ikään ehtinyt UVSS on ollut jenkkilän bläkkis-skenessä erittäin aktiivinen pienjulkaisujen suhteen, joten tästä tulee nyt paljon kuunteluläksyjä – sen verran kova tämä kolmas kokopitkä “The World Trapped in Vampyric Sway (Darker And Darker)” on.

8+/10

Janne Lesonen

1. To Love Nothing But The Loss Of One’s Enemy
2. Pummeled Flesh In The Mouth Of The Virgin
3. Forced Genuflection on Adored Gored Knees
4. Lunar Intrusion Of The Crown Shaktra (Castration Of The Inferior Aura)
5. And I Shall Come To Thee As An Iron Wolf

Linkit:
https://unholyvampyricslaughtersect.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/unholyvampyricslaughtersect
https://crownandthroneltd.bandcamp.com/album/the-world-trapped-in-vampyric-sway-darker-and-darker

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here