Sisin – Isku sydämeen (2017)

MAINOS:Turkulainen rockmetalliksi tyylisuuntaansa kuvaava Sisin julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa syksyllä 2017. Jo vuosia yhteistä taivalta kulkenut yhtye ei ole esikoisensa kanssa kiirehtinyt. Edellinen julkaisu “Alkusoitto” – EP on vuodelta 2012. 

Stam1na-henkinen, terävän aggressiivisen ärjyntää ja melodista laulua yhdistävä suomi-runttaus ei lyriikoillaankaan valon kajoa tarjoa. Biisit käsittelevät ihmismielen synkempiä varjokohtia, viitaten usein syyllisyyteen ja epäonnisiin valintoihin elämässä.

Tummiin tuntoihin on pohjoisella mentaliteetilla helppo yhtyä, mutta hetkittäin toivon pilkahdus tai jonkinlaisen ratkaisun tarjoaminen teemoissa olisi saattanut toimia hengähdystaukoina. Sisällöltään keveimpinä pätkinä toimivat “Sisin ajatus”, joka esittää tuntemattomalle kuulijalle tai lukijalle pyynnön ymmärtää ja jatkaa nimetöntä tarinaa, sekä kuoleman hetkeä todentuntuisesti kuvaava “Sydän pysähtyy”, jossa elämän haipumista ja pimeyden laskeutumista kuvataan enemmänkin neutraalisti, kuin ahdistuneena.

Musiikillisesti levy on konstailemattoman osaavasti soitettu, mutta kokonaisuutena ehkä hieman yllätyksetön. Musiikilliset elementit, runnova särökitara, hellittämätön, muttei päällekäyvä rumpukuvio sekä vokaaleissa ärjynnän ja melodisen laulun vuorottelu kantavat läpi levyn.

Sisimmän Isku sydämeen ei ole kiva levy, koska se on suomimetallisuudessaan tumma, turhautunut ja ahdistunut, mutta se on kyllä ihan kivasti tehty.

Sopii varsinkin aikuisille miehille, joiden mielestä Timo Rautiainen on liian humoristinen veikko.

7- / 10

Raisa Krogerus

1. Mantra
2. Tragedia
3. Vaienneen Maan Portit
4. Isien Perintö
5. Harhakulkutie
6. Sisin Ajatus
7. Nimesi Sointuun
8. Unohduksien Rajalla
9. Uusi Maa
10. Määränpäätön
11. Kahdesta Pahasta
12. Sydän Pysähtyy
+ artikkelit

Möröistä blues rockiin ja punkkiin seikkaileva nörtähtävä kameranainen. Jos en ole keikalla, niin olen todennäköisesti puuhaamassa hevosen kanssa, pelaamassa tai lukemassa Terry Pratchettia tai Jane Austenia muutama kissa sylissä.