Seven Sins – Legends Of Kazakhstan (2020)

Kazakhstanin aroilta ei kummempia kuulu

MAINOS:

Seven Sins on bändin nimenä sellainen, että suu napsuu saman tien halusta lipittää 7 Up -limonadia, mutta korkkaan muuttoavusta saaneeni lager-drinksin, hehheh! Yhtye tulee Kazakhstanista, ja yksi hyvä ystäväni on kazakki, joten on mukava lähteä maistelemaan hänen kotimaansa eksoottisen makuisia metalliyhtyeitä.

Ikävä kyllä “Legends Of Kazakhstan” ei ole kulinaristisen nautinnon multihuipennus, vaan pikemminkin -30% alennushintalapulla varustettua Vaasan ruisleipää. Levyn parhaimpia ja mielenkiintoisimpia hetkiä ovat introbiisi “Kazakh Steppe” sekä “Kozy-Korpesh / Bayan-Sulu”, joissa kuullaan folk-rumpuja ynnä muuta jänskää. Näiden hetkien ajan pystyn sieluni silmin näkemään itseni lentelemässä Kazakhstanin arojen yläpuolella haukkana. Kii kii!

Muutoin biisimateriaali ei herättele itsessäni oikein mitään. Soundit ovat mukiinmenevät, niissä ei mitään napistavaa. No okei, basarirummut ovat aika pinnassa, ja kun rumpali Golgorh tykkää takoa tuplia aika vapaalla otteella, niiden nakutus tulee kyllä tutuksi. Nopeissa paahdoissa noin 90% ajasta vaivun vain synkkyyteen levyä kuunnellessa, mutta toden totta, levyn parhaimmat hetket koetaan silloin kun bändi malttaa hidastaa tahtia ja vähän tunnelmoida. Hupaisaa on jälleen huomata, myös tällä levyllä paras biisi on cover-veto “Sleep My Justice”, joka on jätetty viimeiseksi kappaleeksi. Tässä värssyssä kuullaan myös heittämällä albumin parhaimmat riffit, eli mitä tämä kaikki oikein kertookaan itse Seven Sinsistä?

Yhtyeen black/death metal ei tarjoile oikein mitään mitä ei muuten olisi jo kuultu tuhannen muun bändin kohdalla. Vokalisti Walter Taronkin työskentely on korkeintaan tasoa ihan ookoo, ja fakta on se että IHAN OOKOO EI RIITÄ! Rakkaat lukijat, suositelkaa minulle parempaa kazakkimetallia, jotta voin kertoa ystävälleni, että hänen maastaan tulee myös varteenotettavaa raskasta taidetta.

5½/10

Janne Lesonen

1. Kazakh Steppe
2. In A Grove Of Dancing Birches
3. Three Sons And A Sorcerer
4. Miracle With White Eyes
5. Manyrak
6. Serpent Mountain
7. Kozy-Korpesh / Bayan-Sulu
8. Sleep My Justice (Суицид cover)

Linkit:
https://sevensins.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Septem.peccata

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.