Sarmat – RS-28 (2021)

Kuolon ja blackin sekoitusta Puolasta. Ei kovin omaperäistä, eikä välttämättä se järkevin siirto, sillä monella varmasti tulee mieleen köyhän miehen Behemoth tai Hate ennen kuin yhtä nuottia on kuultu.

Onneksi ennakkoon piirtyneet mielikuvat osittain häviävät levyn lähtiessä käyntiin. Maanmiestensä vaikutteet ovat edelleen selvästi läsnä, mutta Sarmat on onneksi osannut lisätä sekaan esimerkiksi Vaderille tuttuja räässääviä osioita sekä grindiin päin kumartavia nyansseja. Samaan Behemothin kaltaiseen teatraaliseen ulosantiin ei myös ole lähdetty, vaan pidetään homma suoraviivaisena ja yksinkertaisena, mikä toimii hyvin.

”RS-28” on ammattimaisesti soitettu levy, joka ennen kaikkea kuulostaa hyvältä. Valitettavasti biiseistä ei löydy tarpeeksi koukkuja, jotta mielenkiinto pysyisi yllä useamman perättäisen soittokerran aikana. Onneksi bändi on osannut pitää pituuden maltillisena, joten albumin kuuntelee silloin tällöin oikein mukavasti.

Puolalaiset ovat saaneet kasaan kivan pikku levyn. Tosin kivalla ei vielä pitkälle pötkitä, joten sopii toivoa, että herrat irtautuvat nykyisestä muotistaan ja lähtevät kokeilemaan siipiään seuraavalla kerralla kunnolla.

6½/10

Marko Klingberg

1. Coldgrinder
2. Evilution
3. The Shining Of Oneiros
4. RS-28
5. Seeds Of Uncertainty
6. You Don`t Live In My War
7. Blackout (Scenario For Tomorrow), Pt. 1
8. Blackout (Scenario For Tomorrow), Pt. 2

+ posts

Kipinä raskaampaa musiikkia kohtaan syttyi jo vaahtosammuttimen kokoisena 80-luvulla enon levykokoelmaa selaillessa. Number Of The Beastin kaltaiset kansikuvat iskostuivat lähtemättömästi nuoren miehenalun verkkokalvoille. Siitä asti on metallisempi musiikki ollut iso osa elämää. Ja vaikka olen kaikkiruokainen, on raskaampi ja synkempi ulosanti lähimpänä sydäntä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here