Mainos:
Saarihelvetti

Perinteisesti kesä-heinäkuun taitteessa moshattava Tuska-festivaali on tunnetusti paitsi antoisa, mutta myös rankka kokemus – kaikin puolin. Päätin aloittaa henkisen ja fyysisen valmistautumisen tämän vuotiseen festivaaliin virittämällä itseni oikeanlaiseen, fokusoituneeseen mielentilaan Mustalla Joogalla.

Jooga ei sinänsä ole allekirjoittaneelle täysin vieras laji, mutta jooga raskaamman musiikin säestyksellä oli vielä kokematta. Ohjaaja Meri Mort on vetänyt mustaa joogaa noin kerran kuussa jo kolmisen vuotta, mutta tämä on jäänyt itseltäni jostain syystä täysin pimentoon. Tuskan alla järjestettävä erikois-sessio Musta Jooga goes TUSKA jumpattiin tällä kertaa elävän musiikin tahtiin: Tapahtuman rytmeistä vastasivat Dark Filth Fraternity -yhtyeen Panu Willman & Heikki Iso-Sipilä.

Kehoa sekä mieltä harjoittava puolitoistatuntinen meni kuin siivillä. Seesteisen musiikin tahdilla tehdyt pitkät (mutta ei kuitenkaan mitään zen-masterin taitoja vaativat) liikesarjat saivat aikaan syvien lihasten aktivoitumisesta huokuvan mukavan lämmön tunteen – ja taisipa jokunen hikipisarakin vierähtää pitkin nenän vartta. Joogassahan mukavaa on se, että liikkeitä voi aina tehdä juuri oman kuntonsa, liikkuvuutensa ja fiiliksensä mukaan, joten tässäkän harjoituksessa ei tarvittu välttämättä sen kummempia erikoistaitoja. Mieluisa musiikki auttaa osaltaan myös juuri sen oman rytmin, hengityksen ja lihaskontrollin löytämisessä, joten jo pelkästään tämän takia on Musta Jooga erittäin perusteltu tapa harjoittaa kehoa. Puhumattakaan siitä, että se on myös hauskaa ja tehokasta.

Harjoituksen päätteeksi nautiskeltu asiaankuuluvan musta smoothie studiona toimineen G Livelabin baarissa täydensi onnistuneen harjoituksen. Mustaa Joogaa voi varauksetta suositella kaikille musiikista ja oman kehon hyvinvoinnista kiinnotuneille jumppaajille, aina vasta-alkajasta kokeneempaan joogaguruun – viimeistään sitten Tuska-festivaalin jälkihöyryistä palauduttuaan.

https://www.facebook.com/mustajooga/

Teksti: Markus Salmela
Kuvat: Jari Flinck ( www.facebook.com/jari.flinck )

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän