”Metanoia” julkaisukeikka Helsingissä: Fear Of Domination @Nosturi 11.5.2018

Fear Of Domination juhlisti “Metanoia” -albuminsa julkaisua Helsingin Nosturissa soittamalla kaikki uuden albumin biisit ja vielä vanhoja, tuttuja hittejä päälle!

Lämmittelijöinä toimivat iloisia skatepunk-covereita soitteleva High School Dropouts ja porvoolainen metalcore-pumppu My Favourite Nemesis.

Alkulämpimät metal corella ja pop punkilla

Lämmittelijöillä oli töitä yleisön virkistämisessä. Ikärajattoman keikan vuoksi anniskelualue oli rajattu Nosturissa tuttuun tapaan miksauspöydän taakse ja iso osa yleisöstä piileskeli baarialueen turvissa virvokkeita nauttien.

My Favourite Nemesis jyräsi settinsä läpi painavin soinnuin, mutta letkein välispiikein. High School Dropoutsin aloittaessa tuli tunnelmaan välittömästi pop punkille ominainen ilomielisen alisuoriutumisen meininki, mutta tutut biisit esimerkiksi Green Daylta ja The Offspringilta lähtivät yhtyeeltä varsin terhakkaasti.

Solisti Rowan Raffertyn väsymättömällä kannustuksella ja fyysisellä esimerkillä yleisö uskaltautui varovasti mikseripöydän suojista ottamaan osaa ilonpitoon lavan läheisyydessä, ja väki villiintyi myös kuulemma High School Dropoutsin uran ensimmäiseen juoksupittiin.

Nostalgisten rallien viihdytysarvon lisäksi bändin jatkuvaan kaapelispagettiin johtanut ilkamointi lavalla nostatti mielialan hilpeisiin lukemiin.

Industrial-rytkettä, shokkivärejä ja raivokasta riemua

Fear Of Domination on aina hauska lavalla. Setti oli viihdyttävä jo ensimmäisillä näkemilläni keikoilla, vaikka biiseistä oli tuttuja vain pari. Nyt kun materiaali on ehtinyt jo tulla tutummaksi ja uusi “Metanoia” -albumikin on pyörähtänyt soittimessa jo eräänkin kerran, on livetilaisuus entistä ehompi tilaisuus.

Visuaalisesta ja show-näkökulmasta Fear Of Domination on värikkään ja räväkän toiminnan ystäville ehdottomasti Suomen kärkikastia livenä. Bändi koostuu esiintymistaitoisista ja omaperäisistä persoonista, joista tosin parhaiten nousee esille solisti-duo Sara Strömmer ja Turmion Kätilöistäkin tuttu Saku Solin, sekä Suomen metalliskenen ehkä mielenkiintoisin outolintu perkussionisti Miikki Kunttu.

Saran ja Sakun puhtaiden ja särölaulujen kombo toimii livenä mukavasti, joskin laulut jäävät ajoittain helposti vahvasti jyräävän soitinmassan alle. Erityisen huikeasti ja yllättävän tunnelmallisesti toimi tällä kertaa ”Metanoian” riipivä ja koruton päätösbiisi “Ruin” puhtaan laulun ja pelkistetyn valoshown säestämänä.

Valokarnevaalin, tavaramerkiksi muodostuneiden UV-lavameikkien ja ärheän disco metallin lisäksi Fear Of Dominationin setin aikana saatiin iloita ilman halki lentävästä perkussionistista, asiaankuuluvan letkeästä läpästä sekä silminnähden työstään nauttivien artistien esiintymisestä.

Festarikeikkoja odotellessa!

Teksti ja kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

+ artikkelit

Möröistä blues rockiin ja punkkiin seikkaileva nörtähtävä kameranainen. Jos en ole keikalla, niin olen todennäköisesti puuhaamassa hevosen kanssa, pelaamassa tai lukemassa Terry Pratchettia tai Jane Austenia muutama kissa sylissä.