Kthoniik Cerviiks – Æequiizoiikum (2020)

Kosmista outoilua Helvetistä

Ennakkoarvio, julkaisu 17.7.2020

Sille on syynsä että levyjä tulee kuunnella useampaan kertaan, jotta saa muodostettua mielipiteensä. Olin aivan väärässä mielentilassa kun ensimmäistä kertaa laitoin soimaan saksalaisten alkemistien muodostaman Kthoniik Cerviiks -yhtyeen uutuuslevyn ”Æequiizoiikum”.

Ensiksi, bändillä on täysin oma trve kvlt l33t -kielensä, josta tulee mieleen se ärsyttävä nuorempi serkku, joka on juuri oppinut internetistä miten siististi coolit tyypit puhuvat. Vitutus maksimoitui jo tässä vaiheessa, tuomio välitön 0/5. Ensimmäinen läpikuuntelu vain vahvisti tätä käsitystä että nyt on lähdetty vaan perseilemään ja pilaamaan minun groove.

Myöhemmät kuuntelukerrat todistivat, että olin vain sattunut syömään ärrinmurrinkeksejä, sillä levy ei ole huono vaan oikein mainio! Kuvitelkaa jos Deathspell Omega innostuisi sci-fi -elementeistä, vähentäisi hieman jazzahtavaa kikkailuaan, äänittäisi medium-tason (ei liian muhkea, ei liian ohut) soundeilla niin mielikuva Kthoniik Cerviiksistä alkaa olla oikea. Eli homman nimi on erittäin eksentristä black metalia!

Soittimet saavat kaikki tilaa hengittää kaikesta kaaoksesta huolimatta ja niitä soittimia osataan myös soittaa. Vokalisti Okkhulus Siirsin örinät ovat tasoa “blööh öörgh rööh!!” ollen täten levyn heikointa antia – albumi kaipaa sekoboltsimpaa äheltäjää kaiken muun hulluttelun päälle! En ymmärrä mikä tarve nykyään kaikilla on säveltää niin pitkiä kappaleita, mutta Æequiizoiikumilla biisit eivät pääse käymään tylsiksi missään kohtaan – sen verran vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa.

Vuoden 2020 Ahdistavin Kansitaide -palkinto kuuluu tälle levylle.

7+/10

Janne Lesonen

1. KC Exhalement 4.0 (Welcome to HAL)
2. Odyssey 3000
3. Æequiizoiikum (Mothraiik Rites)
4. Δt (Recite the Kriitiikal Mæss)
5. Para-Dog-Son – Demagorgon
6. Kollektiing Koffiin Naiils (Délire des Négations Sequence 1.0)
7. Bloodless Epiiphany (Délire des Négations Sequence 2.0)
8. KC Inhalement 4.0 (Nothiing-Niihiil-Non)

Linkit:
https://www.facebook.com/Khthoniik-Cerviiks-1667196730203180/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here