Karjuntaa Nälkämaassa: Omnium Gatherum & Medeia @Rockhouse Kulma, Kajaani 2.2.2019

Omnium Gatherum Kajaanin Rockhouse Kulmassa
Omnium Gatherum Kajaanin Rockhouse Kulmassa
Mainos:
Saarihelvetti

Kajaanin Rockhouse Kulma on tunnettu paikallisten keskuudessa rokkibaarina.

Tämä todistettiin jälleen kerran Omnium Gatherumin ja Medeian saavuttua Kainuun kansan iloksi ensiksi mainitun The Burning Cold -kiertueen merkeissä.

Ihmisiä kertyi paikalle kourallinen jo soundcheckin aikaan ja istuin itsekin naureskelemaan Medeian soundcheckin läpänheitolle. Ilta lupasi siis hyvää jo pari tuntia ennen esiintymistä.

Medeia – mieletöntä energiaa!

Olin itse henkisesti varautunut istumaan kauempana seuraamassa bändiä ja nauttimassa toimivaksi todetusta lavameiningistä. Lopputulos? Lavakarisma nykäisi allekirjoittaneen kolmannen biisin aikana eteen ottamaan osani hyvästä hengestä sekä energisestä showsta.

Medeia vetäisi ujohkot kainuulaiset pitin pyörteisiin.

Vaikka keikka oli yhtyeelle ensimmäinen kerta Kajaanissa, katosi lievä epävarmuus parin ensimmäisen tahdin aikana kuin tuhka tuuleen.  Yleisöä ei uusi musiikki haitannut. Muutama kuulijoista selvästi tunsi bändin, mutta monelle tuotanto taisi olla kartoittamatonta. Tästä huolimatta permannolla oli läpi keikan kova meno päällä. Päätyipä yksi lievästi skeptiseksi tietämäni henkilö toisena soitetun “Phenomenon”-kappaleen aikana eturiviin, eikä keikan jälkeen ehtinyt sanaa vaihtaa, kun oli piti merkkaripöydän ääreen päästä.

Settilista itsessään oli hyvin toimiva. Alun “Phenomenon”-viisua lukuunottamatta pysyttiin alussa enemmän vanhemmassa materiaalissa, mutta loppua kohti jatkettiin enemmän myös juuri julkaistun ”Xenosis”-albumin biiseillä.

Myös bändillä oli todistettavasti hauskaa. Kitaristi Samuli Peltola innostui lenkkeilemään yleisön seassa. Setin aikana tuntui siltä, että Kulman lava oli esiintyjille hyvällä tavalla liian pieni.  Lavalla tapahtui koko ajan ja bändi veti paikalla olleita mukaan tunteella. “We All Fail” -kappaleen aikana lähti illan ensimmäinen pitti pyörimään, ja parissa kohtaa näytti siltä että yleisön tila kävi pieneksi.

Omnium Gatherum – taattua laatua

Omnium Gatherum kävi edellisen kerran Kajaanissa pari vuotta sitten silloin juuri julkaistun Grey Heavens” -albuminsa tiimoilta. Kyseinen levy sai aikanaan minutkin innostumaan ja kuuntelemaan bändiä enemmän.

Jukka Pelkosen lavakarisma ja vivahteikas murinalaulu valloitti Kajaanilaisten metallifanien sydämet.

Edellisestä kokemuksesta jäi mieleen liveshown hauskuus, vaikka laulaja Jukka Pelkosesta silloin tuntui huokuvan ujous lavalla. Tämä ujous näyttää kadonneen sittemmin.

Keikka lähti pyörimään tyylikkäästi uuden albumin kahdella ensimmäisellä biisillä “The Burningilla” ja videona julkaistulla “Gods Go Firstilla”. Yhtä villiä meno ei lavalla ollut kuin lämppärillä, mutta kokemus sekä suuret kiertueet paistoivat soittajien varmoista otteista. Naurahdin myös, kun keskellä settiä muun bändin moshatessa tunteella kiipparisti Aapo Koivisto hörppäisi olutta koskettimien takana kaikessa rauhassa. Antaa muiden riehua.

Aapo Koivisto osasi ottaa setin lomassa rennostikin.

Ja riehumista riitti. Koska bändi oli usealle tuttu ja keikalle tulon syy, täyttyi tupa ennestään lämmittelynumeron jälkeen. Lopulta permanto oli täynnä hevikansaa hiukset heiluen ja viimeisiä seisoskelijoita vokoteltiin mukaan setin mittaan. Tänä iltana tultiin pitämään hauskaa!

Eipä siinä, faneille Omniumin veto oli epäilemättä yhtä juhlaa. Itse olisin kaivannut hieman muutoksia settilistaan. Ensimmäiset puoli tuntia painottui syksyllä julkaistun The Burning Coldin” materiaaliin ainoastaan “Egon” edustaessa vanhaa. Tämä alkoi käydä yksitoikkoiseksi.

“Deep Cold” -biisin lähtiessä käyntiin muuttui myös settilista enemmän mätöstä tunnelmalliseen, ja tässä Omnium on vahvimmillaan. Jos settilistalla olisi ollut näitä tunnelmointibiisejä jo alkupäässä, olisivat mättöpainotteisemmat kappaleet päässeet paremmin oikeuksiinsa. Mutta tällä kertaa näin, ja joka tapauksessa Kainuun katajainen kansa nautti musiikista.

Teksti: Eirik Manne
Kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän