Incantation – Sect Of Vile Divinities (2020)

Keskivertoa parempaa paholaisen viiniä

Saatanallisen death metalin isoimpien poikien liigaan kuuluva Incantation on perustamisvuodestaan 1989 asti ollut uuttera ja julkaissut tasaisesti laadukkaita äänitteitä. Nyt on vuorossa laskentatavasta riippuen joko yhtyeen 11. tai 12. albumi “Sect Of Vile Divinities”.

Albumi on alusta loppuun tasaisen tappavaa jumalanpilkkaa nopeammista vyörytyksistä hitaampiin julistuksiin (joissa parhaimmillaan vajotaan syvyyksien pyörteisiin ilman, että homma äityy täysin doom metaliksi) sekä kaikkea näiden ääripäiden väliltä. Juuri tämä tasapaksuus tekee levystä myös haastavan. Levyltä voisi helposti tiputtaa 2-3 biisiä pois, sillä 12 kappaletta ja 46 minuuttia kellottava death metal -hakkaaminen alkaa turruttaa aisteja.

John McEnteen (alkuperäisjäsen, kitara & vokaalit) örinät ovat riittävän röyhkeät bändin antikristillisen sanoman saattajaksi, mutta kaikessa monotonisuudessaan (välillä kuullaan myös erilaisia ärjähdyksiä) ne käyvät hyvin pian toistamaan itseään.

Levyn soundit ovat Incantationin kaliiberin tasoiselle yhtyeelle erittäin kovat. Rummut jytisevät rennosti, sillä äänityksissä ei kuulemma käytetty klikkiraitaa ollenkaan – uskallan veikata, että rumpali Kyle Severnin kuuluisissa viiksissä on tiukan boogien salaisuus. Vaikka soundit ovat modernien standardien mukaiset, ne silti jollain itselleni selittämättömällä tavalla kuulostavat erittäin luonnollisilta. Näistä asioista en teknisesti juuri tiedä, joten sanotaan vain että hyvä hyvä!

Onko “Sect Of Vile Divinities” uusi death metal -klassikko? Ei ole.
Onko se vuoden 2020 parhaimpia death metal -levyjä? Tuskin…
Onko se helvetin hyvä levy? Kyllä vain!

Incantationin uutuus on laadukas levy monella tapaa – jos se olisi viinipullo, jäisi se johonkin keskimmäisen ja ylimmän hyllyn väliin erinomaisena seurusteluviininä. Tai hetkinen, ehkä se olisi kirottua, epäpyhää saatanallista ehtoollisviiniä! Kyllä, se on paras vertauskuva.

7+/10

Janne Lesonen

1. Ritual Impurity (Seven Of The Sky Is One)
2. Propitiation
3. Entrails Of The Hag Queen
4. Guardians From The Primeval
5. Black Fathom’s Fire
6. Ignis Fatuus
7. Chant Of Formless Dread
8. Shadow-Blade Masters Of Tempest And Maelstrom
9. Scribes Of The Stygian
10. Unborn Ambrosia
11. Fury’s Manifesto
12. Siege Hive

Linkit:
https://www.incantation.com/
https://incantation666.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/IncantationOfficial
https://www.instagram.com/incantation_official/

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän