Gravewürm – Night Creatures (2020)

Takuuvarmaa vanhan liiton vuohimetallia

Gravewürm pistää levyjä pihalle enemmän kuin ehtii kuuntelemaan, sillä nyt käsillä oleva “Night Creatures” on jo toinen tänä vuonna julkaistu yhtyeeltä! Bändi kuuluu niiden jästipäiden joukkoon (kuten AC/DC, Motörhead, jne.) ketkä vuodesta toiseen keittävät käytännössä samaa soppaa muuttamatta reseptiään kuin aivan vähän, tai ei ollenkaan. Tämä tekee yhtyeen levyjen subjektiivisesta arvioimisesta vaikeampaa, koska enää ei puhuta pelkästään “kuinka hyvä levy” vaan myös “kuinka hyvä Gravewürm-levy” se on.

“Night Creatues” jatkaa hyväksi havaitulla goat metal -kaavallaan, eli levyn kahdeksan iskelmää rakentuvat yksinkertaisten mutta yllättävän mieleenpainuvien riffien varaan. Soundit ovat bändin omalla mittakaavalla hyvät, (mutta ei aivan samaa tasoa kuin bändin kenties paras tuotos “Funeral Rites”) eli riittävän kirkkaat, synkät mutta Gravewürmille ominaisen kotikutoiset. Bassokitaralla on aina ollut tärkeä rooli yhtyeen äänimaailmassa, joten sen lempeä, mutta särötetty värähtely kuuluu selkeästi. Funeral Graven beheritmäiset hönkäilyt, kuiskailut sekä kärinät eivät muutu vaikka mikä olisi.

Kappalemateriaalista “The Winds Of Hell” kuulostaa yhtyeen tavaramerkkisoundista poikkeavalta, raikkaan kylmältä tuulahdukselta toisen aallon black metallin iloihin. Levyn ehdottomasti paras goat metal -hymni on “A Castle In Darkness”, jonka simppeli riffittely ja lopun kiihdytys saavat pään antamaan hiuksille huutia. Kaikkiaan biisit ovat VenominLeave Me In Hell” -biisin koulukuntaa, eli yksi hyvä riffi riittää. Omalle keskittymiskyvylle levyn 31 minuutin kesto on täydellinen, tarkoittaen että play-nappulaa painaa mielellään heti uudelleen.

Voi olla, että joillekin Gravewürmin musiikki ei toimi, ei sitten yhtään. Voin ymmärtää tämän, sillä bändin musiikilliset ansiot ovat äärimmäisen rajoitetut. Kuitenkin, jokin tässä jääräpäisessä asenteessa, luomisen vimmassa, periksiantamattomuudessa sekä silti yllättävän tasaisessa laadukkuudessa viehättää minua.

Annan levylle kaksi numeroa; toinen on yleisesti metallilevynä, toinen Gravewürm levynä.

Metallilevy: 7/10
Gravewürm-levy: 8/10

Janne Lesonen

1. Rise Of The Vampire
2. Blackened Are The Skies
3. The Spectral Curse
4. Night Blood
5. The Winds Of Hell
6. A Castle In Darkness
7. Dark Paradise
8. At The End Of Time

Linkit:
https://gravewurm.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/gravewurmoldgoatmetal/

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän