Ethir Anduin – Pathway To Eternity. The Agony (2020)

Kutosen oppilas palauttaa kivan näköisen aineen, mutta sisältö ontuu

Ethir Anduinin uutuus “Pathway To Eternity. The Agony” alkaa lupaavasti viettelevillä puhtailla seireenilauluilla, joka keskeytyy modernilta deathcorelta kuulostavaan matalalle viritettyjen kielisoitinten sekä triggerirumpujen tykittelyyn. Siis vou vou vou, hetkinen seis, kelataan takaisin! Bändistä etukäteen lukemani tiedon mukaan sieltä piti tulla black/doom metalia, mitäs tämä tällainen nyt sitten on?

Musiikista ja kaikista soittimista vastaava Fenrir on kyllä monipuolinen muusikko, samoin kuin vokalisti Luka laulaa tummanpuhuvasti puhtaasti välillä ujostellen, välillä taas keuhkot täynnä voimakkaasti sekä totta kai öristen, ärjyen, karjuen ja kiljuen. Aikalailla koko äänipaletti on käytössä. Levy on yhtä pitkä kuin nälkävuosi – kokonaispituutta on karvan alle 80 minuuttia ja lyhyin kappale on kestoltaan vain 8:16 min! Biiseissä tapahtuu kyllä kaikenlaista, mutta ikuisen pituiset sävellykset ja nopea triggerituplien naputus turruttavat nopeasti. Tuplabasarit oli kuitenkin aikoinaan se juttu mikä oli hevissä niin siistiä, mutta rajansa kaikella!

Kappaleissa löytyy sieltä ja täältä hyviä ideoita esimerkiksi riffipuolella, mitä ei lypsetä tarpeeksi, vaikka olisi ehkä kannattanut. Rumputyöskentelyn puolella Fenrir kikkailee aivan liikaa, mennen teknisyys edellä hyvien biisien kustannuksella. Näin levystä muodostuu enemmänkin ideoiden tilkkutäkki kuin koherentteja sävellyksiä. Tuntuu, että levy on ennen kaikkea Fenririn portfolio tai opinnäytetyö muusikkona, heh heh!

Jaa’a, en vittu tiiä! Tässä on nyt yksinkertaisesti LIIKAA KAIKKEA! Jos albumista heittäisi ainakin 50% helvettiin, voisi kyseessä olla jopa oikeasti kuuntelukelpoinen kokonaisuus. Ethir Anduin on kuin kutosen oppilas, jolla on kalligrafin käsiala, mutta bonobon aivot.

6-/10

Janne Lesonen

1. Awareness Of The Frailty Of Being
2. Pandemonium
3. The Invisible Veil Of The Cold Silence
4. The Agony
5. Eternal Shining Star
6. Beneath The Ruins
7. The Universe Hears Everything
8. Last Struggle

Linkit:
https://ethiranduin.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ethiranduin.band/

+ posts

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here