Dkharmakhaoz – Proclamation Ov The Black Suns (2020)

Trve kvlt industrial blackcore?

Ennakkoarvio, julkaisu 31.7.2020

Jos metallibändin vokalisti sylkee suorituksensa jonkin sortin efektin läpi niin levy on auttamatta heti kättelyssä 4/10. Tältä pohjalta lähdetään tarkastelemaan, onko supertyperästi nimetyllä kahden miehen mysteeribändi Dkharmakhaozilla yhtään pelastavaa tekijää debyyttialbumillaan “Proclamation Ov The Black Suns”.

Valko-Venäjän kryptinen kaksikko soittelee sen verran säksättävää industrialin ja black metalin ristijuotosta, että meinaa hirvittää. Toki on hienoa, että genreä lähestytään uusista kulmista, mutta omaa korvaa tämä ei juuri hetkauta. Joissakin biiseissä riffeistä tulee mieleen myös metalcoren tai muun modernin mainstream metallibändin “chuggalugga” MÄTTÖriffit! Auta, Lucifer!

Myönnettäköön levyn eduksi, sillä on kokonaisvaltainen oma kaoottinen tunnelmansa. Myös muutamassa biisissä, esimerkiksi levyn kakkosraidalla “The Way With The Serpent Entwined” bändi onnistuu vangitsemaan jotain toismaallisen jylhää maalailevalla riffittelyllään. Kappaleessa “Ascension” kuullaan myös naisoletetun puhdasta laulua, mutta fakta on se että jos tällaisen kortin uskaltaa pelata, niin suunnitelman on parempi olla idiootinvarma. Ikävä kyllä tämä naisoletetun laulu herättää lähinnä legendaarisen Flipper ja Lopaka -lastensarjan suomenkielisen intron tasoista myötähäpeää.

Promokuvassa patsastelee nimetön huppukostaja, joka on selkeästi hakenut sinisellä kasvomaalillaan vaikutteita Smurffeista. Levyn kansi on tästä huolimatta tyylikäs ja pahaenteinen, voisi olla hieno sisustuselementti kartanoni itäsiiven seinällä.

No ei niitä pelastavia tekijöitä kyllä paljoa ollut, joten arvosana on sen näköinen.

6-/10

Janne Lesonen

1. The Cycle Ov Omega
2. The Way With The Serpent Entwined
3. Beyond The Transcendental Lumines
4. Proclamation Ov The Black Suns
5. Chthonic Rites Ov Fertility
6. Ascension
7. Reu Nu Pert Em Hru

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here