Desert Lord – Symbols (2020)

Myönnän kuuluvani siihen kansanosaan, joka nauttii musiikkinsa mieluiten suoraviivaisena ja nopeatempoisena. Tämän sanottuani, täytyy myös myöntää että Desert Lord onnistui yllättämään allekirjoittaneen kierosti groovaavalla musiikillaan. Yllätys oli nimenomaan positiivinen.

Maamme pääkaupungista juuret omaava, nelihenkinen kokoonpano on ollut kasassa jo vuosikymmenen verran ja ”Symbols”-nimeä kantava julkaisu on järjestyksessään yhtyeen toinen täyspitkä. Desert Lordin musiikkia kuvaillaan sanoilla doom, stoner ja heavy metal. Tätä se luultavimmin myös on. Toisaalta, lieneekö alagenrejen tarkoilla määritteillä niin merkitystä – etenkään kun itse musiikki kuulostaa näin hyvältä.

”Symbols” tarjoilee rouheaa ja mielenkiintoisesti polveilevaa musiikkia, joka ei kuitenkaan sorru ylenpalttiseen progeiluun. Jokainen sivujuonne tuntuu johtavan ennalta mietittyyn lopputulokseen. Albumilta löytyy rutkasti tarttumapintaa, ja rohkeasti metallin eri sävyjä yhdistelevä sävellystyö pitää kuulijan tiukasti otteessaan. Selkeä äänimaailma antaa tilaa tasapuolisesti kaikille instrumenteille, eikä sanoituspuolella ole sorruttu kaikkein helpoiten pureskeltaviin ratkaisuihin.

Desert Lordin psykedelisyyden rajoja koetteleva musiikki tuo mieleen erään toisen Helsinkiläisyhtyeen: Kingston Wallin. Vaikka materiaali ei täysin samasta laarista ole, tuo tämä vahvasti tarttuva ja junan lailla eteenpäin puskeva musiikki vahvoja mielleyhtymiä menneisiin aikoihin.

Kappalemateriaali on tasaista kautta linjan, eikä turhia suvantokohtia ole saatu mukaan. Biiseistä kärkikastiin nostettakoon murhaavasti riffittelevä ”Sinner’s Playground”. Albumi toimii parhaiten nautittuna yhdellä istunnolla mukavassa nojatuolissa – hyvällä äänentoistolla ja asianmukaisin virvokkein höystettynä.

7½/10

Markus Salmela

1. Symbols
2. Damage Dealt
3. The Arsonist
4. Sinner’s Playground
5. The Funeral
6. Keys To The Peace
7. Close The Curtains

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here