Black Cult – Nekropola (2020)

Halpisjuustojen black metal fondue

Kroatialainen Black Cult leikkii kolmannella levyllään “Nekropola” vaarallisilla asioilla aloittaessaan tekeleensä särötetyllä höpinällä: asialla, jota en henkilökohtaisesti siedä lainkaan. Yhtyeen soundi on paljon velkaa Puolan suurbändeille kuten Behemoth, Hate sekä Mgła, joista viimeksi mainitulle huppumaskeista liikenisi varmaan muutamat kunat franchising-imagosta. Black metalissa vallitsee muodin ja trendien lajit siinä missä Milanossakin, sanoivat muut mitä hyvänsä, kyllä se näin vain on.

Jeps elikkäs, Black Cult tarjoaa melodista modernia black metalia omaa nimeään vastaavalla mielikuvituksisella otteella, eli rimaa hipoen keskiluokan kamaa. Nippa nappa. Ei liian lofi, ei liian hifi, ei liian pliisu, ei liian raju.

Levyn kenties paras biisi on “Fear Is For Fools”, mutta tässä pitää totta kai olla muutama hupaisa seikka. Kappale on Hibernum-yhtyeen coveri, joka on Black Cultin pääbiisintekijän sekä kitaristi Insanuksen yksi monesta muusta bändistä/projektista. Voi apua!

Huokaus. Bändin soundia kuvastaa kyllä parhaiten mikäli nuo edellä mainitsemani kolme yhtyettä sulattaisi yhdeksi metal fondueksi ja sitten laimentaisi vedellä aivan liikaa tätä juustoista amalgamaatiota. Haaleita makuja erottelee kyllä, mutta miksipä sellaiseen tuhlaisi aikaansa kun voi käyttää kunansa tai euronsa parempaan goudaan? Kysyn vaan!

6-/10

Janne Lesonen

1. Parasite
2. Cosmic Storm
3. Likantropija
4. Misanthropic Luciferian Psalm
5. Nekropola
6. Fear Is For Fools (Hibernum cover)
7. Ništavilo
8. Catharsis

Linkit:
https://blackcult.info/
https://www.facebook.com/BlackCult
https://blackcult.bandcamp.com/

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.