Beast In Black – From Hell With Love (2019)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
MAINOS:

Beast In Black näyttää päässeen vihdoin täyteen vauhtiin: Debyyttialbumi Berserker” keräsi ylistäviä arvioita, tätä seurannut kesä kului festarilavoja kierrellen, ja kaiken hyvän päälle vielä tuore levy ulos suhteellisen nopealla aikataululla. Yhtye on herätellyt mielenkiintoa ulkomaita myöden ja nyt on viimeistään aika vastata suuren yleisön huutoon.

“From Hell With Love” jatkaa vahvasti edeltäjänsä jalanjäljissä, tarjoillen modernia ja äärimmäisen koukuttavaa heavy rockia. Tällä kertaa meno on edeltäjäänsä nähden – mikäli mahdollista – vielä härskimpää. Yhtyeen juurilta tuttua power metal -tykitystä on väännetty yhä pienemmälle ja mukaan on heitetty varsin häpeilemättömästi niin discoa, kasaripoppia kuin synthwavea. Kaikki tämä on kääritty Anton Kabasen tunnistettavaa nimikirjoitusta kantavaan pakettiin. Lopputulos kuulostaa viimeistellyltä, järkevältä ja tyylipuhtaalta. Albumilla soittaa bändi, jolla on kirjaimellisesti (ja kliseisesti) vain taivas rajana.

Heikkoja kappaleita on turha edes etsiä. Taso pysyy kauttaaltaan korkeana, eikä sormi hapuile next-nappulalle missään vaiheessa. Onnistuneimmista veisuista nostettakoon esiin pakonomaista niskan nykimistä aihettavat “Unlimited Sin” sekä “Heart Of Steel”. Yannis Papadopouloksen ääni kantaa kirkkaana kappaleesta toiseen: erinomaisena esimerkkinä tästä “pakollisen” powerballadin virkaa toimittava “Oceandeep”, jonka väkevä tulkinta saanee vakavimman kivikasvon vetistelemään. Cover-kappaleet olen tavannut jättää lähinnä kuriositeetin asemaan, mutta edesmenneelle rock-jumalalle kunniaa tekevä “Killed By Death” onnistuu tehtävässään varsin mallikkaasti.

Beast In Black osoittaa tulleensa musiikkimarkkinoille tosissaan ja pysyvästi. Yhtye on lunastanut paikkansa metallimusiikin raskassarjalaisten joukossa, vaikka kevyehkö duurivoittoinen materiaali saanee synkimmät mörököllit ja aatteellisimmat metallipuristit pysyttelemään poteroissaan. Haters gonna hate. Kevyelle, helposti lähestyttävälle sekä kauttaaltaan laadukkaalle metallimusiikille on ollut selkeää tilausta, johon Beast In Black on nyt antanut oman vastauksensa.

8/10

Markus Salmela

1. Cry Out For A Hero
2. From Hell With Love
3. Sweet True Lies
4. Repentless
5. Die By The Blade
6. Oceandeep
7. Unlimited Sin
8. True Believer
9. This Is War
10. Heart Of Steel
11. No Surrender
Bonus:
12. Killed By Death
13. No Easy Way Out

+ artikkelit

Ei oppinut hallitsemaan mitään soitinta, joten tyytyy kirjoittamisen ohella valokuvaamaan niitä, jotka tämän taidon omaavat. Vapaa-aikaa rytmittävät matkailu, kilpauinti ja black metal. Edellämainittujen lisäksi kiinnostunut eläimistä (ei siinä mielessä).