Vomitile – Pure Eternal Hate (2018)

Mainos:
Saarihelvetti

Tuntosarveni ovat jatkuvasti koholla uusille, perinteisten heavy metalin mahtimaiden ulkopuolelta tuleville artisteille. Tällä kertaa levylautaselle eksyi Kyprokselta ponnistavan Vomitilen uutukainen ”Pure Eternal Hate”.

Vomitilen musiikki nojaa vahvasti perinteiseen death metaliin, ja uusi albumi on järjestyksessään yhtyeen kolmas. Orkesteri tekee musiikillaan kunniaa Bolt Throwerin tai Obituaryn kaltaisille pioneereille, mutta ei ikävä kyllä onnistu tekemään tahollaan mitään uutta tahi mullistavaa. Tämä tosin koskee pääpiirteissään myös koko kyseistä alagenreä, sillä melko vaikea on näissä raameissa yltää mihinkään, mitä esimerkiksi edellämainitut yhtyeet eivät olisi jo tehneet.

”Pure Eternal Hate” lähtee ryminällä käyntiin, eikä avauskappale ”Mass Extermination” ole lainkaan hassumpi veto. Avausraita tarjoilee tarttuvan riffittelyn ja suhteellisen maukkaan murinan maustamaa rytmikästä jyystöä. Levyn suurin heikkous valkenee kuitenkin jo muutaman kappaleen jälkeen: Tämä kaikki on jo kuultu. Siinä missä esimerkiksi Cattle Decapitation on onnistunut tuomaan tuttuun aiheeseen hieman uutta ja mielenkiintoista kulmaa, jää Vomitile vain nostelemaan kohteliaasti hattua vanhemmille valtiomiehilleen. Kappaleet ovat suhteellisen kovatasoisia kautta linjan, mutta jaksavat pitää otteessaan vain kohtalaisesti.

Albumi on siinä mielessä ristiriitainen teos, että siinä ei ole myöskään mitään suurempaa vikaa – musiikki rullaa omalla painollaan, tuotanto on huippuluokkaa, sovitukset meneviä, ja onpa mukaan saatu muutama erittäin mehukas kitarasoolokin. Kappaleista parasta antia edustanee vauhdikas ”Labeled Dead”.

Vaikkei Vomitile onnistukaan tekemään sinänsä mitään kovin tuoretta tai uraauurtavaa, kannattaa yhtyeen musiikki ottaa etenkin vannoutuneempien kuolometallin ystävien keskuudessa tarkasteluun. Kyseessä on kuitenkin vielä metallin mittapuulla suhteellisen nuori yhtye, eikä heidän laivansa missään nimessä aivan tuuliajolla ole.

6/10

Markus Salmela

1. Mass Extermination
2. Pestilation
3. Labeled Dead
4. HateField
5. Glorify the Insane
6. Executioner of Strength
7. To Deflesh
8. Nothing But Pain
9. Soulskinner
10. Carnal Surgery

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän