Vitam Et Mortem – El Río De La Muerte (2020)

Levy niille keillä on jo kaikki Behemothit sun muut

Kolumbialainen Vitam Et Mortem palaa kolmen vuoden levytystauon jälkeen kuudennella “El Río De La Muerte” täyslaidallisellaan. Yhtye tarjoilee puolalaisten hengenheimolaisten Behemothin ja Haten tapaan runttaavaa mustan metallin kastikkeilla kostutettua death metal -muhennosta mukavilla melodioilla maustettuna. Hienostuneemmat metallimusiikin aficionadot osaavat myös arvostaa välillä kuultavia eksoottisen synkkiä folk-häivähdyksiä.

Vitam Et Mortemista tulee kyllä päällimmäisenä Behemoth mieleen turboahdettuine örinöineen sekä myös soundillisesti. Bändi kuulostaa tämän vuosituhannen puolella levyttävältä ja sikäli asianmukaiselta, mutta jälleen kerran tässä piilee myös levyn kompastuskivi – oman äänen uupuminen. Hienosti yhtye peesaa edellämainittuja rytmiryhmiä jääden täten vain apinoijaksi. Levyllä on törkeän siisti kansi, joka heijastaa konseptia Kuolemanjoesta – se on analogia Magdalena joesta Kolumbian historian väkivaltaisena kautena sekä kreikkalaisen mytologian Acheron-joelle.

Ei tämä huono levy missään nimessä ole, kyllä tätä taustalla välttää luukuttaa, mutta keskittyneessä tilassa albumi ei tarjoile mitään uutta tai ihmeellistä. Sanottakoon, että neljäs kappale “Aqueronte” on ehta killeri ja bängeri, ollen täten levyn huippukohta. Jos ei muuta, niin se kannattaa kuunnella.

6/10

Janne Lesonen

1. El Río De La Muerte (Obertura)
2. Los Cuerpos En El Río
3. La Danza De Los Gallinazos
4. Aqueronte
5. El Animero
6. Barquero De Los Muertos
7. Plegaria A Los Muertos
8. Nomen Nescio
9. Yo Soy El Siguiente Muerto (Versión 2020)
10. Ritos De Muerte (Tributo A Masacre)

Linkit:
https://www.facebook.com/vitametmortem/
https://vitametmortem.bandcamp.com/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here