Valhalla Bound – Force Of Violence (2020)

Ei hieno käytös ihmisten maistu mulle laisinkaan

Ei taivas varjele mitä sieltä levyltä tulee.

Star Odyssey” pimpelipompeli-intron jälkeen kajarit räjähtävät tuhannen pillunpäreiksi, kun Valhalla Boundin tuhannen megawatin erittäin särkevän särön läpi soitettu barbaarinen tamppaus jyrää beetaurokset ja -naaraat myskisen kyrpäjyränsä alle!

Muistatteko sen legendaarisen kohdan Loputon Gehennan Liekki -elokuvasta, kun Mikko Aspa väittää black metalin olevan “miesten musiikkia ja piste”? Aspa varmaan ajatteli sillä hetkellä Valhalla Boundia – eh nimittäin “Force Of Violence” on aivan sairaan vitun macho albumi!

Kappaleet ovat minimalistisia, hypnoottisen toiston voimaan luottavaa, mutta raakaa väkivaltaviihdettä kuuloaisteille. Biisien sisällä tapahtuu hyvin vähän muutoksia, mutta heti poikkeus löytyy kolmoskappaleessa “The Incriminated”, kun pääriffin lisäksi kuullaan myös ns. väliriffi (omat musiikilliset termit hakusassa, joten tyytykää tähän). Levy jakautuu onneksi mukavasti pienempiin turpasaunoihin lukuisten välisoittojen – tai siis lystikkäiden pimputtelujen – tarjotessa hengähdystaukoja intron tapaan.

Kielisoittimet soitetaan toden totta todella karskin särön läpi, mutta rumpusoundit ansaitsevat kunniamaininnan, sillä tasainen blastbeat-komppi kuulostaa vähän kuin toistelisi nopeasti itsekseen ääneen sanaa “badger badger badger” etenkin kappaleessa “Madonna The Pagan Venus”. Mäyräkomppien välissä kuullaan todella randomeita kolistelufillejä sekä lautasten kilinää. Kaiken kruunaa raaka huuto-örinä. Huhhuh.

Valhalla Boundissa on sitä roimaa alkumiehen voimaa ja pallihieltä löyhkäävää toksista maskuliinisuutta, joista muut rock-yhtyeet voivat vain villeimmissä unissaan uneksia. Tätä ei joka päivä pysty kuuntelemaan, mutta oikeassa mielentilassa on albumi paikallaan!

Tämän levyn jos joku kehtaa laittaa punttisalilla soimaan, niin silloin aivan varmasti myös Jari “Bull” Mentula pelkää – koska sinä olet silloin salin kovin äijä/minkkiäijä.

7/10

Janne Lesonen

1. Star Odyssey
2. Towns On Fire
3. The Incriminated
4. Threats Unknown
5. The Final Disease
6. War Of The Barbarians
7. Slave Trade
8. 1750
9. Force Of Violence
10. Madonna The Pagan Venus
11. 1751
12. Mask Of Deceit

Linkit:
https://valhallabound.bandcamp.com/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here