Tenebree – Errante Herejía (2020)

Atavistista black metalia Chilestä

Chilen Talcasta kotoisin olevan Tenebreen sakkia on ilmeisesti kiinnostanut norjalaisuus ja nopeasti soittaminen, sillä eksoottisen lintuintron jälkeen paukahtaa sen luokan pimeää ja jos ei nyt ihan kaikkein jääkylmintä sitä ihteään, niin ainakin kolkon viileää black metalia.

Olen ällikällä lyöty miten monipuolista ja värikästä musiikkia Tenebreen toiselle levylle ”Errante Herejía” on purkitettu. Inspiraatiota bändi on hakenut oman maansa 1800-luvun traditioista ja kulttuurista. Rehellisesti sanottuna odotin köpöstä suhinaa levyn kannen perusteella (aasi/muuli?!).

Kappaleet ovat sopivan raakoja, mutta melodisia. Medium-tason rosoisuus soundeissa maistuu rapsakalta, rumpali MathL tykkää takoa tuplia ihan kyrpänä, joten mikä jottei! Perus blastbeat- ja tremolo-riffibakkanaaleihin pojat eivät kuitenkaan sävellyksissään ole tyytyneet vaan teokset ovat monisyisiä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia täynnä, esim. espanjankielisiä puheosuuksia sekä akustisempia tuokioita viljellään siellä sun täällä.

Levyn kahdeksan kappaletta kellottavat karvan yli 50 minuuttia, eli suomeksi sanottuna värssyt ovat venytetty äärimmilleen ja oma mielenkiinto tipahtaa kuin aasin häntä. Tai sitten itse en vain näin kesäaikaan kestä bändin atavistista pimeyttä yhtään määräänsä enempää.

Promokuvassa jokaisella jäsenellä on ollut selkeästi oma juttu meneillään mitä puvustukseen tulee, mutta kenkäkaupassa on nähtävästi käyty samanaikaisesti.

Raikasta keskihyllyn mustaa metallia, jossa musiikillisen vesiväripaletin mustan ja valkoisen lisäksi muusikot käyttävät myös muitakin värejä maalaillessaan meille eksoottisia soonisia maisemia.

7/10

Janne Lesonen

1. De los bosques fantasmales
2. Hacia el norte
3. Herética negación del Maule
4. Ensombrecer
5. Montañosa compañia entre nieblas
6. Virtuosa soledad eminente
7. Evocaciones de antiguos emblemas
8. Memorias

Linkit:
https://tenebree.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/tenebree.talca?fref=ts

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän