Skjult – Lucifer Hominum Salvator (2020)

Keskinkertaista pimeyttä Havanan auringon alla.

Kuuban tasavalta. Tuo Karibianmerellä sijaitseva saarivaltio lienee tunnetuin Fidel Castrosta ja Kuuban ohjuskriisistä. Tavalliselle kaduntallaajalle taitaa Cuba Libre sekä sen alkoholipitoinen pääraakaine, rommi, olla vielä tunnetumpi. Eipä tainnut kenellekään tulla mieleen, että Havanan auringon alla voitaisiin tehdä myös saatanallisia säkeitä vilisevää mustaa metallia.

Kyseisen tien on kuitenkin Conspiratorin luotsaama Skjult valinnut. Tämän yhden miehen projektin musiikissa ei karibialaisia rytmejä kuulla vaan nyt mennään täysin 1990-luvun norjalaisen black metallin oppikirjan mukaan ja haistatetaan paskat omaperäisyydelle. Kyseiselle valinnalle voisi vielä antaa anteeksi jos biiseissä löytyisi riittävästi potkua ja koukkuja. Valitettavasti myös näille on viitattu kintaalla ja levyä vaivaa melkoinen monotonisuus. Näin on myös yksittäisten biisien kohdalla.

Soitannollisesti sekä tuotannollisesti Lucifer Hominum Salvator on kelpo teos. Aivan kärkeen ei ole asiaa, mutta täydeltä kuralta onnistutaan välttymään. Tosin eipä tuo juuri auta jos muutaman kappaleen jälkeen alkaa hamuta skip-nappia.

”Sacred Flames” –kappaletta sekä kelvollista soundipuolta lukuunottamatta kyseessä on mitäänsanomaton ja tylsä levy. Henkilökohtaisesti valitsen koska vaan soittimeeni klassikon ylhäällä mainitulta aikakaudelta tämän sijasta.

5/10

Marko Klingberg

1. Lawless God
2. Under The Serpent’s Banner
3. The Sight
4. The Way Back To The Source (instrumental)
5. The Fall (interlude)
6. A Star Down Below
7. Sacred Flames
8. Lucifer Hominum Salvator (Ritual)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here