Korpiklaanin uusi musiikkivideo “Mylly” katsottavissa

kuvakaappaus

Tiedote 22.11.2020

Korpiklaanin uusi ”Mylly”-single ja -video ylistävät vanhaa kansantarua.

”Aidat lahoavat, maatuvat, mutta henki ja tarinat jäävät,
yli sukupolvien ja yli aikojen”

Taannoin ensimmäisen uuden ”Leväluhta”-singlensä julkaissut Korpiklaani valmistautuu helmikuun ”Jylhä”-albumijulkaisuun paljastamalla lisää uutta materiaalia, kun ”Mylly”-singlen hieno video on saatu näytille.

”Myllyn” tarina pohjaa vanhaan kansantaruun miehestä, joka matkallaan myllylle tapaa aidalla istuvan hahmon, ”pirun”, jonka toinen jalka on kavio.

Jonne Järvelä luonnehtii:

Mies pelästyy näkemäänsä ja jähmettyy paikalleen. Hahmo katoaa, mutta mies muistaa kuulleensa kertomuksen myllyllä asuvasta pirusta, ja lopulta hän jatkaa matkaansa ja voittaa pelkonsa. Myllyllä hän kokee olevansa lopulta yhtä menneen ja nykyisen ajan kanssa. Aidat lahoavat, maatuvat, mutta henki ja tarinat jäävät, yli sukupolvien ja yli aikojen.

Yhtyeen entisen hanuristin Juho Kauppisen tarttuva biisi-idea jalostui pian Korpiklaani-veisuksi, johon Tuomas Keskimäki teki sanat siltä seisomalta. Hieno ”Mylly”-musiikkivideo jatkaa Korpiklaanin ”Leväluhta”-videon saagaa. Mukana on jälleen myös päänäyttelijä Yrjänä Ermala.

Järvelä toteaa:

Yrjänä Ermala on kuin ilkeä versio Mörkö Perkeleestä jo pelkästään nimensäkin puolesta – ja siltä hän myös näyttää – mutta miehen sydän on puhdasta kultaa. Yrjänä on näyttelijätyönsä lisäksi myös perinneinstrumenttien rakentaja, seppä ja mitä lie, eli sitä mitä Yrjänä ei osaa tehdä, ei tarvita.

Kiitasen maatilalla Sysmässä ja Hotilankosken myllyllä Hartolassa kuvatulla videolla näyttelevät myös Korpiklaanin ”Henkselipoika”-videosta tuttu 10-vuotias Jonnen tytär Tinja Järvelä ja Pirun roolin esittävä näyttelijä-muusikko Toni Koskipuro.

Hän heittäytyi viehkeän viekkaan pirun rooliin niin hyvin, että en tiedä kuka sen työn olisi voinut tehdä paremmin.

Korpiklaani lupailee vielä lisää maistiaisia ennen 5. helmikuuta koittavaa ”Jylhä”-albmin julkaisua. ”Jylhä” julkaistaan tuttujen formaattien lisäksi mustana ja rajattuna vihreänä 300 kappaleen vinyylipainoksena. Levyn ennakkotilaus on auki täällä.

1. Verikoira
2. Niemi
3. Leväluhta
4. Mylly
5. Tuuleton
6. Sanaton maa
7. Kiuru
8. Miero
9. Pohja
10. Huolettomat
11. Anolan aukeat
12. Pidot
13. Juuret

www.korpiklaani.live
www.korpiklaani.com
www.facebook.com/korpiklaani
www.instagram.com/official_korpiklaani
www.twitter.com/_korpiklaani
www.youtube.com/korpiklaani
www.nuclearblast.de/korpiklaani

Lähde: GVMgmt & PR
Kuva: Korpiklaani

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here