Shiraz Lane: ”Välillä v*tuttaa kun joku kysyy, miltä nyt tuntuu kun olette tulleet vähän kuin yhtäkkiä pinnalle”.

MAINOS:


Kovassa nousujohteessa oleva Shiraz Lane heitti pirteän aamupäiväkeikan paahtavasta helteestä täysin rinnoin nauttivalle Ilosaarirockille. Kiireisellä yhtyeellä oli aikaa myös kertoilla kuulumisiaan Metalliluolan haastattelussa. Juttutuokiolle istahtivat vokaaleista vastaava Hannes sekä rumpupatteristoa käskyttävä Ana.

Kesä 2018 ja Shiraz Lane – miten on sujunut ja mitä vielä odotettavissa?

– Kesä on startannut hyvin! Saimme toisen albumin ”Carnival Days” pihalle, ja sen tiimoilta keväästä klubihommia, sekä nyt kesemmällä mukavasti kotimaan festarikeikkoja: Tuska, Rockfest, Louhela Jam, Ilosaari ja Qstock. Yleisö on löytänyt keikoille, ja kaikki on muutoinkin sujunut helvetin hyvin!

Shiraz Lanella on ensimmäinen headlining-kiertue tulossa Brittein saarille. Millä reseptillä voitetaan brittifanien sydämet?

-Aivan samalla kuin kaikkialla muuallakin: Vedetään täysillä ja pidetään helvetin hauskaa lavalla, jolloin yleisö nappaa siitä kiinni ja yhtyy hauskanpitoon! Rauhalla, rakkaudella ja rockilla! Se on se taattu resepti.

Yhtyeeltä on myös tuloillaan uutta sinkkua ja videota ”The Crown” –kappaleen muodossa. Mistä kappale kertoo, ja minkälaista videota on odotettavissa?

-Videosta tulee sellainen, mitä ei olla meidän uralla vielä tehty! Kyseessä on ensimmäinen video, jossa ei ole lainkaan soittoa, vaan se perustuu kaikkeen muuhun. Ei paljasteta liikaa, mutta siitä tulee aivan mahtava!

-”The Crown” kertoo siitä, että ikinä ei anneta periksi ja vaikeuksien kautta pääsee aina voittoon. Elämässä tapahtuu paljon paskaa, se on itsestä kiinni, käytätkö sen sitten vahvuutena vai annatko sen lamauttaa. Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista ja kaikilla on aivan varmasti omat ongelmansa, ja fanit ovat napanneet tästä teemasta hyvin kiinni. Kyseessä on oikealla tavalla voimaannuttava biisi!

Uusi musiikkivideo on katsottavissa Radio Rockin sivuilla.

Miehet kertoilivat (keskustelun ohjautuessa laajemmin musiikkivideoiden merkitykseen ja arvostukseen) olevansa Shiraz Lanen kanssa erityisen hyvässä asemassa, sillä bändin sisältä löytyy alan visionäärejä (Joel ja Miki), eikä ulkopuolisesta panostuksesta olla juurikaan riippuvaisia.

-Musiikkivideot ovat kuitenkin erittäin tärkeä osa tätä kaikkea, vaikka niitä ei televisiossa enää pyörikään. Tänä päivänä kanava on pääasiassa YouTube, jonka kautta saa porukkaa tavoitettua suht hyvin. Videot ovat erinomainen tapa tuoda lisää taiteellista näkemystä kappaleen rinnalle. Musiikkivideot ovat myös hyvä keino tavoittaa uusia potentiaalisia kuulijoita, sillä ihmisiä yleisesti kiinnostaa kappaleen kuultuaan miltä tyypit musiikin takana näyttävät. Videot ovat loistava formaatti, eikä se formaatti saa kuolla!

Musiikkivideoista juttu siirtyy jouhevasti toiseen intohimoon, eli pelaamiseen ja pelimusiikkiin.

Shiraz Lanen musiikkia kuullaan uudessa Wreckfest-pelissä. Kuinkas tämä kävi?

-Ai Saatana! Aissaatana.. sanon vielä kerran Ai Saatana!

-Ollaan geimereitä, ja ollaan lapsesta asti tykätty pelata, isoveli opetti. Olen pelannut FlatOut -pelisarjaa, joka on saman tekijän, ja jostain syystä lähestyivät ja kysyivät halutaanko messiin! Ja siitähän oltiin sitten elin kovana että jee, nyt päästään näyttää kavereille…

-Oltiin aivan kikseissä, kun lopulta tuli ilmi, että tämä on todella tapahtumassa. Mukana pelissä on kaksi biisiä ”Tidal Wave” ja ”Harder To Breathe”. Loppujen lopuksi ei ole aivan selvää, miten tähän tilanteeseen päädyttiin, mutta yhteydenotto tuli ja ollaan todella innoissaan.

-Tämä on hieno juttu, ja pelimusiikkihan on aina ollut suuri osa sitä kokonaisuutta ja taidetta pelimaailmassa. Kyseessä on myös hieno keino tavoittaa uutta yleisöä.

-Seuraava tavoite on päästä änäriin (NHL-peli).

Vantaalaislähtöiseltä yhtyeeltä oli myös kysyttävä hieman mietteitä kotiseuduistaan.

Onko tullut käytyä Pormestarissa (”legendaarinen” nuorison suosima baari Tikkurilassa)?

-Kyyyllä on! Soitettiin itseasiassa ensimmäinen baarikeikka Pormestarissa.

-Se oli siistiä päästä ensimmäistä kertaa keikalle baariin. Osa bändistä oli vielä 17, ja se oli yksi hienoja hetkiä uralla, suuri voitto päästä nuorisotaloilta eteenpäin. Tästä jatkettiin sitten seuraavaan baariin, ja seuraavaan baarin, ja lopulta Helsinkiin ja Bar Bäkkäriin, joka oli taas sitten next step. Tästä Tavastialle ja sitten olikin jo ulkomaan keikkaa.

-Askel askeleelta on menty ja tehty työt hyvin. Tikkurilalla on kuitenkin suuri merkitys, sillä olemme sieltä lähtöisin ja siellä otettu alkuaskeleet uralle.

-Vantaalla on ollut jonkin verran skeneä ja sieltä on tullut bändejä, tässä kohtaa kiitos Mind of Doll -yhtyeelle, joka näytti suuntaa ja auttoi alkutaipaleella todella paljon.

Keskustelutuokion lomassa lähdettiin ruotimaan musiikkiharrastuksen nykytilaa Vantaalla, ja Suomessa laajemmin.

-Se että panostetaan fudikseen ja lätkään on mahtavaa, mutta ei sovi unohtaa, että nuorilla pitäisi ehdottomasti olla mahdollisuus soittaa ja tehdä musiikkia sekä paikkoja mihin päästä keikalle.

-Itse olemme aloittaneet nuorisotalolta. Siellä oli ekat treenit, ekat bändit ja ekat keikat. Siellä opittiin, siellä oli mahdollisuus. Siellä oli myös paikka niille nuorille, jotka eivät sopineet mihinkään muuhun muottiin.

-Huolestuttava suunta on ollut, että nuorisotalotoimintaa tuntuu olevan vähenevissä määrin.

-Siellä opittiin että tehdään duunii, duunii, duunii – mikään ei tuu heti. Välillä v*tuttaa kun joku kysyy, miltä nyt tuntuu kun olette tulleet vähän kuin yhtäkkiä pinnalle.

-V*tut! Ollaan tehty vuositolkulla sitä pohjatyötä.

Aikataulut paukkuivat keskustelun polveillessa laajalti niin musiikkibisneksessä, Idols-formaatissa, rakkaudesta musiikkiin ja jalat maassa-asenteeseen, mutta näihin toivottavasti palaamme tarkemmin vielä uuden haastattelun myötä. Tässä kohtaa oli pakko päästää kiireiset herrat eteenpäin.

Metalliluola toivottaa lukijoiden ja toimittajakunnan puolesta oikein hyvät kesät ja menestystä jatkoon!

-Rauhaa, rakkautta ja rock’n’rollia! Sitähän elämä on.

-Muistakaa nauttia elämästä. Vaikeuksia tulee, vaikeuksia menee – muistakaa kääntää ne voitoksi!

Haastattelu & kuvat: Markus Salmela ©Metalliluola

+ artikkelit

Ei oppinut hallitsemaan mitään soitinta, joten tyytyy kirjoittamisen ohella valokuvaamaan niitä, jotka tämän taidon omaavat. Vapaa-aikaa rytmittävät matkailu, kilpauinti ja black metal. Edellämainittujen lisäksi kiinnostunut eläimistä (ei siinä mielessä).