Setoml – Reincarnation (2020)

Osaavat tekijät rämpimässä keskinkertaisuuden suossa

Ukrainalainen Setoml skippasi demovaiheen kokonaan ja “Reincarnation” debyytti on kirjaimellisesti ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa julkaisu duolta Krivoviaz Serge (laulu/sanat) sekä Semenenko Anton (kaikki instrumentit). Viime aikoina itsellä on alkanut mennä luotto soolo- ja duo-projekteihin, sillä selkeästi on vain musiikin eduksi, mikäli siinä on useampi kokki hämmentämässä soppaa, kuin vain yksi keittiömestari vailla visiota. Näin on marjat myös Setomlin musiikin kanssa.

Kannesta saa industrial metal -viboja, mutta tarkemmin katsottuna siinä ei ole mitään teollisuuteen viittaavaa, vain metsiä ja perhosia. “Reincarnation” on liiallisuuksiin tuotettua modernia melodista black metalia, ja äärimmäisessä musassa siinä on vaarana se, että hommasta katoaa inhimillisyys – rummut kuulostavat siltä kuin voisivat olla ohjelmoituja. Lautasten kilinä ottaa vain omaan betamaxiin, samoin se tietynlainen ylimääräinen, sanoinkuvaamaton tuonpuoleisuus jää puuttumaan kliinisessä naputuksessa. Haluan black metaliini ruttoa, oikeaa mustaa surmaa saatana! Jätetään ne desinfiointiaineet tähän ns. oikeaan maailmaan, bitte schön!

Sergen örinät käyvät myös puuduttamaan jo kahden biisin jälkeen, variaatioita äänen käytössä ei juuri kuulla. Biiseissä en muuten huomaa mitään eroa, on vain joko ääh- tai sitten voi eih-keskitason rynkytyksiä. Väliillä syntikoilla on lähdetty hakemaan aavemaisia urkusoundeja, joilla tuodaan kaivattua vaihtelua muuten niin ummettuneeseen musiikkiin. Anton osaa kyllä soittaa eri työkaluja, mutta ei hän kummoinen virsiseppä ole.

Näin keskinkertaista levyä vaan harmittaa kuunnella, sillä vaikka kuinka monta kertaa kuuntelee läpi, ei sieltä tasapaksuuden alta sittenkään löydy mitään nerokkaampaa sisältöä.

5+/10

Janne Lesonen

1. Flames (Язики полум’я)
2. In The Cold Eyes (В холодних очах)
3. In The Gray Field Of Hope (В сивім полі сподівань)
4. Thousands Shimmering Souls (1000 мерехтливих крил)
5. By The Dark Lake (Біля темного озера)
6. Night Dance (Нічний танець)
7. Their Wings Are Gray Like Spirits (Їхні крила сірі, немов духи)
8. The Shadows Path (Шлях тіней)

Linkit:
https://www.facebook.com/groups/242783193308101

+ posts

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here