Ride For Revenge – Maniacal Winds (2021)

Livekeikkojen nälkäisille maistuva kokoelma

Kirjoitushetkellä jo 16 vuotta mölysaastetta Suomen järviin laskenut retkue Ride For Revenge julkaisi vuonna 2018 “Maniacal Winds” -livealbumin C-kasettina. Sittemmin ko. levy on saanut myös vinyylijulkaisun 2019 ja nyt pari vuotta myöhemmin CD-versio näkee päivänvalon. Hyvä niin, sillä näin kovaa tavaraa kehtaa pitää saatavilla!

Keille yhtyeen meininki ei ole tuttua, niin lyhyesti sanottakoon että Ride For Revengen kokeellinen black metal ei kaihda hypnoottiseen toistoon taipuvia hitaita ja raskaita biisijärkäleitä pienillä noise-vivahteilla.

En suoraan sanottuna odottanut tältä julkaisulta paljoa. Äärimmäisten bändien ug-kasettilivet voivat parhaimmillaan/pahimmillaan olla sellaista puuroa, että kuunteluelämys on tasan nolla, mutta omistamisesta tipahtaa skenepisteitä 666 kpl. Ilokseni voin todeta, että “Maniacal Winds” on riittävän hyvillä soundeilla varustettu läpileikkaus yhtyeen siihen astisen uran rajuimpia vetoja. Viimeistään kolmas värssy “Thy Horrendous Yearning” ja sen tamppaava bassorumpu saa hymyn korviin muistuttaen samalla miksi black metal on parasta.

Toden totta, mikäli tämä kotimainen rytmiryhmä ei ole vielä otettu haltuun, voin suositella tätä levyä antamaan hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä heillä on tarjota. Ei sitten muuta kuin “Disturbed By Spiritual Tormentors” soimaan, vapaavalintainen myrkky auki ja vaipumaan mustaan transsiin.

8+/10

Janne Lesonen

1. Dedicated To Destruction
2. Sexual Rhythm Of Death
3. Thy Horrendous Yearning
4. Devil’s Star On The Rise
5. Eternal Woman
6. Disturbed By Spiritual Tormentors
7. Redrum

Linkit:
https://www.facebook.com/Ride-For-Revenge-220933321942152/
https://rideforrevenge.bandcamp.com/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here