Paerdition – Kirottu Olkoon Nimesi! (2020)

Tein itse black metalia ja säästin

Kemin black metal -uutuus Paerdition on “tee se itse” mentaliteetilla manannut “Kirottu Olkoon Nimesi!” debyyttilevynsä päivänvaloon aina CD:n digipak-pakkausta myöten. Ei voi kun arvostaa tällaista metal-käsityötä!

Levy alkaa tarinallisella introlla, jossa kuullaan kirkon kellon soittoa, askeleita, puulattian narinaa sekä aseen laukaus. Kellon soittaminen loppuu kuin seinään, eli oletan kellonsoittajan vaihtaneen hiippakuntaa tässä introssa – muuttakaa mieleni! Intron jälkeen kuullaan monipuolista mustaa metallia 50 minuutin mitassa. Pidin kovasti tunnelmallisista akustisen kitaran näppäilyistä muutaman biisin alussa. Yhtyeen riffikynä on ollut tikissä, sillä levy sisältää kovia ralleja kuten “Ylistys Kuolemalle”, “Nemesis” ja selkeästi tuleva keikkasuosikki sekä moshpit-tornaado “Sanatorio”. Pääsisi jo yhtyeen keikalle kiskomaan hiivaa ja puimaan nyrkkiä!

Paerdition on saanut loihdittua lämpimät ja selkeät soundit kuulostamatta ylituotetulta. Levyn selkein miinus ovat Grayskullin vokaalisoundit (herran äänessä ei vikaa ole), mutta laulun äänityksessä tai jälkituotannossa on jotain mennyt pieleen, sillä ärjymiset kuulostavat ärsyttäviltä ja niistä jää kumma jälkimaku korvakäytäviin. Tätä on äärimmäisen vaikea pukea sanoiksi, mutta jokin vokaaleissa mättää.

Kaiken kaikkiaan perkeleellinen pelin avaus pohjoisen pojilta! Toivottavasti seuraavalla levyllä kokonaisuus on tiivistetympi ja vokaalin äänityksissä saadaan napit kohdilleen, niin meillä on vaarallista tavaraa tarjolla. Oi Saatana! Bonuspiste ehdottomasti rumpalin taiteilijanimelle Blasturbatör – ärsyttää, etten itse ole keksinyt tuota aikaisemmin.

8/10

Janne Lesonen

1. Kuole Saasta, Kuole!
2. Tuhon Niityt
3. Kylmä Hauta
4. Orja
5. Ylistys Kuolemalle
6. Jäätuhka
7. Sanatorio
8. Tahto, Voima Ja Viha
9. Nemesis

Linkit:
https://www.paerdition.com/
https://www.facebook.com/paerdition/
https://paerdition.bandcamp.com/

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän