Necron King – Humans = Filth EP (2020)

Kelpo räimettä yhtyeen ensihätään

Ennakkoarvio, julkaisu 10.10.

Uusi kotimainen nuorista janttereista koostuva Necron King pureutuu esikois-EP:llään “Humans = Filth” ihmisyyden varjopuoleen 2000-luvun metallin asein. Yhtyeen modernissa death/thrash -poljennossa on kuultavissa 2000-2010 ajan melodisia tykkejä In Flames -tyylisistä riffeistä The Hauntedin tapaiseen höykytykseen.

Vokalistin ulosanti on monotonista örähtelyä, jonka “jälkihöyryt” muistuttavat hiukan Chris Barnesia parempana päivänä. Rumpalin takominen välillä haparoi, etenkin avauskappaleessa “Greed” kuuluu selkeästi, että hallussa on Lombardon mieli, mutta omat koivet. Kitarapuolella kuulen hyviä juttuja, mutta hukkuvat liikaa rumputulituksen alle. “Demon Born” -biisin kitarasoolo on makea!

Todettakoon vielä täysin ulkomusiikillisista seikoista, että levyn kansi on kyllä demo-tason kuva, joten jatkossa visuaalisuuteen kannataa panostaa himppasen verran enemmän. Samalla itselle tulee levyn nimestä “Humans = Filth” mieleen vain SlipknotinPeople = Shit”, enkä pidä tästä konnotaatiosta alkuunsa, mutta tämä on vain makuasia, luulenma.

Pelin avaukseksi “Humans = Filth” on mukiinmenevä pläjäys, mutta Necron King kaipaa vielä rutkasti omaa kulmaa touhuunsa, koukkuja biiseihin sekä niitä hyviä riffejä – niillä eväillä varmistetaan se, ettei bändi jäisi ikuiseksi tiistai-iltojen lämppäribändiksi.

3-/5

Janne Lesonen

1. Greed
2. Fucked
3. Worthless
4. Demon Born

Linkit:
https://www.facebook.com/Necron-King-316139792397846
https://www.instagram.com/necronkingband/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here