Mørketida – Traveler Of The Untouched Voids EP (2020)

Hyytävän makia välipala

MAINOS:Laitilan nekrovelhot ovat ladanneet EP:nsä “Traveler Of The Untouched Voids” täyteen hyistä tunnelmaa. Jo ensimmäisen biisin “Descent Of Purple Mist” alussa astutaan jääkylmään linnaan ja sieltä ei poistuta kuin Blashyrkhin kautta.

Mørketidan solisti Nagafir Devrahan kurkkuvokaaleissa on raffia raspia, joka on kuin kaukainen sammakkoserkku Inquisitionin Dagonille ja Immortalin Abbathille, olematta kuitenkaan apinointia. Vokaalit ovat täten täysin uniikit ja hyvä niin.

Norjalaisuus ja blästäys ovat solkenaan läsnä minijulkaisun kappaleissa, joita kuorrutetaan hyvällä maulla makoisia syntikkamelodioita. Nimikkobiisissä “Traveler Of The Untouched Void” kiipparit saavat tosin suuremman roolin, jonka melodiasta tulee hiukan kummitusjuna mieleen.

Immortal-viittaukset eivät loppuneet tähän, sillä minilevyn päättää totta vieköön cover-veto Immortalin klassikosta “Unsilent Storms In The North Abyss”. Myönnän olevani sen verran poser, etten edes hoksannut aluksi kyseessä olevan lainaiskelmän, ennen kuin luin tiedon netistä. Mørketida on sen verran hyvin ominut kappaleen itselleen ja on täten mitä mainioin päätös hurjalle EP:lle.

Levyn kannesta on pakko antaa kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, sillä tykkään etteivät erityisesti black metal -yhtyeiden kannet olisi aina vaan mustavalkoisia kuvia aikuisista miehistä irvistelemässä lähiön puiston puiden alla keskiyöllä.

Mørketida on juuri riittävän omaperäinen sekä tyylitajuinen, jotta on katsastettava debyyttinsä “Panphage Mysticism” ja jäädä seuraamaan tulevia tyhjyyden manifestointeja nahkahousut innosta piukeina.

4/5

Janne Lesonen

1. Descent Of Purple Mist
2. Upon The Aged Heavens
3. Traveler Of The Untouched Voids
4. Unsilent Storms In The North Abyss (Immortal cover)

Linkit:
https://www.facebook.com/Morketida/

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.